Otvoreno pismo županijskog HSS-a (raspuštenog)

imp

Nakon što je predsjednik HSS-a Krešo Beljak raspustio pet županijskih stranačkih organizacija, otvorenim pismom su na to reagirali iz županijskog (raspuštenog) HSS-a.
Tajnica raspuštenog HSS-a Sisačko-mosalavačke županije Klementina Karanović u otvorenom pismu ističe:
„Naime, predsjednik HSS-a Krešo Beljak pokušao je u ponedjeljak, 10. listopada 2016. godine putem svog potpredsjednika Željka Lenarta smijeniti predsjednicu HSS SMŽ Marijanu Petir, prikupljajući potpise članova županijskog odbora. Kako mu oni nisu dali podršku, to ga je vidno razljutilo i rezultiralo raspuštanjem HSS-a Sisačko-moslavačke županije. Prema našim informacijama, slične aktivnosti provodili su u još 5 županijskih organizacija HSS-a koje je zatekla ista sudbina, jer su i tamo članovi odbora odbili dati podršku Beljaku za političku eliminaciju koju provodi.
Sada je svima jasno da Beljak nastavlja s čistkama kako bi uklonio sve konkurente ne prezajući pri tom niti od uništenja cijele stranke radi svoje osobne koristi, a u tome mu zdušno pomaže Željko Lenart koji za sve pozicije na kojima je bio i jest, može zahvaliti HSS SMŽ.
Po našim informacijama trenutno je raspušteno 5 županijskih organizacija, među kojima i 3 najuspješnije organizacije HSS-a po Statutu HSS-a (Sisačko-moslavačka, Koprivničko-križevačka i Bjelovarsko-bilogorska) koje ujedno čine i 23% ukupnog članstva HSS-a.
Nakon što je predsjednik Krešo Beljak prvo suspendirao 107 dužnosnika HSS-a od kojih su svi do jednog i delegati na Glavnoj skupštini, a među njima je i 24 iz Sisačko-moslavačke županije, shvatio je da mu niti to neće pomoći da pobijedi na Glavnoj izbornoj skupštini HSS-a koja se trebala održati 22. listopada 2016. godine, pa je skupštinu naprasno otkazao. Kao što Krešo Beljak želi na silu ostati predsjednik HSS-a, premda se u međuvremenu utvrdilo da on nije dostojan biti niti član HSS-a, njegov istomišljenik Željko Lenart na silu pokušava postati predsjednik HSS SMŽ pa raspušta vlastitu organizaciju.
Obojica zaboravljaju jedno, a to je da Hrvatsku seljačku stranku čine članovi i članice, koji ih ne podržavaju i koji su zgroženi ovakvom politikom koju Beljak i Lenart provode.
HSS i Stjepan Radić su se uvijek zalagali za mirotvorstvo, nisu provodili politiku podjela, što nam se uporno ovih dana pokušava nametnuti. HSS je u svojoj povijesti prolazio teške dane i unatoč tome je opstao.

Hoće li opstati sada, ovisi o svima Vama jer ovdje je riječ o neprijateljskom preuzimanju HSS-a i o smišljenom zatiranju stranke stare 113. godina na što treba javno reagirati. Ovim putem Vas pozivamo da zajedno s našom predsjednicom HSS SMŽ Marijanom Petir učinite sve što je u Vašoj moći kako bi sačuvali Hrvatsku seljačku stranku, i zaustavili progone članova HSS-a samo zato što drugačije misle od Kreše Beljaka i Željka Lenarta.
HSS treba biti jači od interesa pojedinaca, a HSS ste upravo Vi. Pokažite svoju snagu! Vjera u Boga i seljačka sloga!“ – ističe u otvorneom pismu Karanović.

najčitanije