Otvoreno novouređeno sportsko igralište Gimnazije Sisak

imp

Igralište Gimnazija

Košarkaškom i odbojkaškom utakmicom sisačkih Gimnazijalki i Gimnazijalaca službeno je otvoreno vanjsko sportsko igralište Gimnazije Sisak.
Na novoj podlozi nastupile su i učenice Strukovne škole Sisak koje su izvele koreografiju na popularnu pjesmu Rim, Tim, Tagi, Dim te Cheerleading klub Iskrice iz Lipovljana koje su se predstavile atraktivnim koreografijama od kojih je jedna s kojom su nastupile na državnom natjecanju.

 

Igralište je obnovila Sisačko-moslavačka županija u sklopu cjelovite obnove školske zgrade Gimnazije Sisak, a vrijednost radova je oko 80 tisuća eura.

„Nakon završetka cjelovite obnove zgrade Gimnazije Sisak i uređenja zadnje etaže, danas smo otvorili i multifunkcionalno igralište na kojem se može igrati nogomet, rukomet, košarka, odbojka, tenis i badminton. Osim Gimnazijalaca, ovo će igralište koristiti svi građani koji vole svoje vrijeme provoditi uz sport.“, rekao je zamjenik župana Mihael Jurić.

 

Ravnatelj Gimnazije Sisak Božidar Dujmić istaknuo je kako obnovljeno igralište puno znači za 307 učenika ove škole koji nakon obnove zgrade nastavu pohađaju u jednoj smjeni.

„Ono što do sada nismo imali na igralištu, a sada imamo, je označeno igralište za veliki i mali nogomet, a novost su i tri terena za tenis. Igralište koje je u samom centru grada Siska koristit će, ne samo naši učenici, nego i učenici ostalih škola, ali i svi naši građani i rekreativci.“, rekao je Dujmić.

 

Učenici Gimnazije također su izrazili zadovoljstvo obnovljenom školom i vanjskim sportskim igralištem.

„Drago mi je što smo se vratili u obnovljenu zgradu Gimnazije i napokon smo dobili osjećaj prave srednje škole nakon što dvije godine nismo mogli biti u ovoj zgradi. Svim učenicima je drago i zbog novog terena jer nam je pružena prilika da ovdje igramo utakmice, a nadamo se možda u budućnosti i da će na njemu biti održano i neko natjecanje.“, rekla je učenica 4. razreda Gimnazije Sisak Katja Marinčić.

 

Sisačko-moslavačka županija u posljednje dvije i pol godine obnovila je ili izgradila 20 školskih zgrada te vanjska školska sportska igrališta Gimnazije Sisak, Osnovne škole Gvozd, Osnovne škole Katarina Zrinska Mečenčani, a u suradnji sa Zakladom Marin Čilić obnovljeno je igralište Osnovne škole Dragutina Tadijanovića Petrinja.

najčitanije