Otvoreno novouređeno pomoćno igralište gradskog stadiona u Petrinji

imp

Novouređeno pomoćno igralište, pored Gradskog stadiona Mladost Petrinja, početkom svibnja svečano su otvorili Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje, Zorislav Srebrić, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza i Neven Žužić, predsjednik GSNK Mladost Petrinja.
Svi željni sporta i rekreacije u Petrinji moći će uživati na novom terenu, suvremenom nogometnom igralištu, s umjetnom travom na površini od 7.000 m². Ovo je drugi takav teren u našoj županiji. Ukupna vrijednost investicije je 2 milijuna kuna, od čega je 1.200.000,00 kn financirao Grad Petrinja a drugi dio Hrvatski nogometni savez i Predsjedništvo Mladosti.
Gradonačelnik Dumbović istaknuo je kako se nada da je ovo samo jedan mali početak strategije Grada Petrinje da kao Grad prijatelj djece svojim radom pokažemo da sve mlade, buduće generacije koje dolaze da su bile i ostale na prvom mjestu, te dodao:
„Zahvaljujem se svima koji su dali ovdje pozitivnu energiju, dobrovoljni rad, entuzijazam i sve ono što su doprinjeli da kroz sinergiju Grada Petrinje i NK Mladost dođemo do ovog prekrasnog igrališta. Grad Petrinja izdvaja jako velika sredstva za sport ali nikada nije dovoljno zato ovdje se svečano obvezujem da ćemo u ovoj godini započeti radove na sportskoj dvorani koja je preko 33 milijuna kuna, da ćemo u Češkom selu imati novi dječji vrtić, da ćemo svlačionice u nogometnom klubu u Koloniji započeti također za oko mjesec dana, natječaji su gotovi, kandidati su već skoro izabrani, sredstva su osigurana iz Intervencijskog plana i to je u ovoj godini novih 40 i nešto milijuna kuna investicija u grad Petrinju. Znam da je Petrinja jedno od najvećih gradilišta u ovom dijelu Hrvatske i od vas tražim samo jednu novu snagu, strpljivosti i svega onoga što Petrinjcima nije teško, nije teško iz razloga što smo bili godinama bez svoga grada ali smo se vratili na način da obilježimo ovo što je i naš Zorko rekao što su kroz povijest mnoge generacije ostavile da to moramo čvrsto držati u svojim rukama i da moramo oplemeniti na način da upravo ove buduće generacije koje nas gledaju, koji će biti ovdje i da im ovo igralište bude jedan poligon za pozitivnu energiju i neka sva energija koju budete ovdje trošili bude pod nadzorom prije svega struke. Posebno se zahvaljujem gosp. Žužiću što je dao struci značaj i stavio ju u prvi plan. Zahvaljujem se roditeljima koji su dio ovog kluba, čuo sam da će vam povisiti 50 kuna naknadu, rekao sam da to ne dolazi u obzir – mjesečna naknada će ostati ista, Grad će stati uvijek iza onoga da zaštitimo što je izuzetno važno – svaku obitelj. Želim da kroz sport i kroz ovo što radimo budemo jedna ne samo sportska zajednica, da budemo jedna velika petrinjska obitelj koja će raditi u interesu svih generacija. Neka u budućnosti bude više ljudi u sportu poput Zorka, Ivića, Žužića i svih koji žele dati svoj rad za bolju budućnost sporta jer vjerujte mi mnoge generacije uvijek čekaju da netko nešto napravi neće nitko ništa napraviti ali uvijek u životu postoji taj jedan čovjek koji čini razliku zato vjerujte ljudima koji u vašim sredinama čine razliku to nije lako dočekati ali kad dočekate onda im vjerujte i dajte im podršku.“, rekao je gradonačelnik Dumbović.

petrinja igralište 2

Neven Žužić, predsjednik Mladosti, tom je prigodom istaknuo:“Čast mi je što sam predsjednik NK Mladost jer od 1986. god. ovdje ovakav projekat se nije radio. Bez Grada Petrinje i našeg gradonačelnika ovog projekta ne bi bilo, veliko mu hvala na tome. Hvala svim sponzorima, pokroviteljima, Izvršnom odboru, roditeljima ove djece koji dolaze koji rade i bore se zajedno s nama u klubu. Ovo smo prije svega napravili za našu djecu i djecu djece naše djece, ovo je budućnost nogometa i ovo smo napravili za omladinski pogon to je broj jedan za mene osobno bio da napravimo ovo igralište i da klub ima budućnost jer samo s ovom djecom mi ćemo imati budućnost.“, zaključio je Žužić.

foto – petrinja.hr

najčitanije