Otvoreno e-savjetovanje: Poljoprivrednicima osigurano 4 milijuna eura potpore za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda

Sava Tišina Vodostaj 2

 

Ministarstvo poljoprivrede u petak je u postupak e-savjetovanja uputilo Nacrt Programa podrške poljoprivrednicima za ublažavanje posljedica prirodnih nepogoda. Dijelove Sisačko-moslavačke županije u travnju je pogodio mraz, nedavno i poplave, a sve je uzrokovalo štete na brojnim poljoprivrednim kulturama te gubitak očekivanih prihoda poljoprivrednicima. Riječ je o izvanrednoj potpori vrijednoj ukupno 4 milijuna eura.

 

Prihvatljivi korisnici potpore su mikro, mala i srednja poduzeća koja se bave biljnom proizvodnjom, upisani su u Upisnik poljoprivrednika ili Upisnik obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava te imaju štetu od prirodnih nepogoda nastalih od siječnja do svibnja 2023. godine prijavljenu u Registru šteta od prirodnih nepogoda na prinosu poljoprivrednih kultura, a nemaju osiguran usjev od prirodne nepogode za koju su prijavili štetu od prirodne nepogode u Registru. E-savjetovanje je otvoreno do 2. lipnja i dostupno na poveznici.

najčitanije