Otvorena Kuća života „Emanuel“

imp

Sisačka Udruga Betlehem, koja od 2013. godine brine za od društva i obitelji odbačene samohrane majke, trudnice i njihovu djecu otvorila je u subotu 23. lipnja svoju drugu kuću u Sisku.
Kuća života „Emanuel“ nedavno je kupljena zahvaljujući donaciji vjernika Hrvatskih katoličkih misija u Sydneyju, Frankfurtu i Stuttgartu, a ima smještajni kapacitet za osam majki i njihovu djecu. U kući će korisnicama biti pružena materijalna, duhovna i psihološka podrška, a cilj je da se one ovdje osjećaju voljene sigurne i prihvaćene. U budućnosti je plan Udruge i razvijanje socijalnih usluga za samohrane majke i trudnice te razvijanje svijesti o važnosti majčinstva i kršćanskog odgoja djece.

kuća života emanuel 2
„Ova kuća je znak da Bog nije zaboravio one odbačene, prezrene i najmanje.“, rekla je prilikom otvorenja Kuće života predsjednica Udruge Betlehem Iva Matijašević ujedno se i zahvalivši svim donatorima kao i biskupu Košiću i Sisačkoj biskupiji na dosadašnjoj pomoći, a posebno svim volonterima koji su uređivali kuću i tako u nju ugradili svoju ljubav.
Svoje svjedočanstvo izrekla je i bivša korisnica Dorotea Vidas istaknuvši kako joj je boravak u kući promijenio percepciju gledanja na svijet jer je shvatila da ipak postoji netko tko bi se brinuo o njoj i njezinoj djeci u trenutku kada sama nije imala snage krenuti dalje.

kuća života emanuel
Osnivač Udruge o. Marko Glogović podsjetio je kako je ovo šesta kuća samohranih majki i djece, te kako nakon što je sisačka Kuća malog Isusa bila najmanja njihova kuća, Kuća života „Emanul“ jedna je od najvećih. Pojasnivši naziv kuće Glogović je rekao kako su željeli da taj naziv Emanuel – Bog je s nama, bude misija, karizma i poruka Udruge gradu Sisku.
U glazbeno-scenskom dijelu programa otvorenja nastupila su djeca iz župe Budaševo te Molitvena zajednica Srca Isusova iz Siska.

foto – Facebook Udruga Betlehem Sisak

najčitanije