Otvoren natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu

imp

261020211635278596.jpeg

Od petka, 12.lipnja,  otvoren je natječaj za poljoprivrednike  i poljoprivrednice mlađe od 40 godina za najboljeg mladog poljoprivrednika ili poljoprivrednicu u Hrvatskoj.

Prijaviti se mogu preko aplikacije na mrežnim stranicama Agrokluba a natječaj je otvoren do 12. srpnja. Pobjednik/ca ovog natječaja zastupati će Hrvatsku na natječaju za najboljeg mladog poljoprivrednika/cu u Europskoj uniji koji će po treći put organizirati Europska pučka stranka (EPP) koja je najjača politička opcija unutar Europskog parlamenta.

Cilj nagrade je promicanje mladih poljoprivrednika/ca i njihovih dobrih primjera inovativnih, održivih i tržišno orijentiranih djelatnosti, a otvorena je poljoprivrednicima/cama mlađim od 40 godina iz zemalja članica.

Dodjeljivat će se u tri kategorije: za najbolji, najodrživiji i najinovativniji projekt. Kriteriji su propisani pravilnikom o natječaju i odnose se na primjenu novih znanja (“know-how”), novih metoda ili novih tehnologije u pojedinom sektoru ili regiji te na prijenos i održavanje inovacija.

Mladi poljoprivrednici predstavljaju 10% poljoprivrednog sektora EU i ključni su za održanje života u ruralnim područjima te osiguravaju budućnost kvalitetne proizvodnje i opskrbe hranom.

Ove godine ambasadorica projekta za Hrvatsku je zastupnica Marijana Petir koja je ujedno jedina članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoja iz Hrvatske. Zastupnica Petir će petero najboljih hrvatskih mladih poljoprivrednika koji su se prijavili na natječaj, uključujući i pobjednika/cu, omogućiti putovanje u Bruxelles na završnu svečanost gdje će sudjelovati i na 3. Europskom kongresu mladih poljoprivrednika. Uz to će se za pobjednika/cu osigurati poticajna nagrada.

Linkovi s prijavnicom

http://www.agroklub.com/poljoprivredne-vijesti/postani-najbolji-hrvatski-mladi-poljoprivrednik/17951/

https://docs.google.com/forms/d/1yjRVvEh36Om-BI2sj3i45rosBSdILk-pn78AYKwmYcw/viewform?embedded=true

najčitanije