Otvoren je natječaj za izbor najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika/poljoprivrednicu

imp

Otvoren je natječaj za najboljeg hrvatskog mladog poljoprivrednika, u organizaciji Europske pučke stranke, odnosno hrvatske zastupnice u EU parlamentu Marijane Petir.

Na natječaj, otvoren do 31. ožujka 2018. godine, mogu se prijaviti mladi poljoprivrednici nositelji OPG-a u dobi do 40 godina sa svojim projektima odnosno operativnim konceptima, koji su tijekom 2017. godine ili završeni ili u provedbi.
Nagrada za pobjednika je 15 tisuća kuna, a za pobjednika kao i deset najboljih bit će osiguran i put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu. Podsjetimo prije dvije godine najbolji hrvatski poljoprivrednik bio Ivan Veselić, iz Novog sela Palanječkog.
Cilj natječaja je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika i potaknuti djelatnosti koje su inovativne, održive i tržišno orijentirane, kako bi ruralna područja nastavila živjeti.
Odabir „najboljeg, najinovativnijeg, najodrživijeg” projekta provest će stručno prosudbeno povjerenstvo na temelju nekoliko kriterija. Pa se od natjecatelja za titulu najboljeg mladog poljoprivrednika traži upotreba novog znanja, novih metoda ili novih oblika tehnologije u pojedinom sektoru ili regiji. Traži se inovativnost u smislu njene primjenjivosti na više oblika proizvodnje, odnosno na više gospodarstava u istom sektoru, ali ne mora se odnositi samo na način uzgoja proizvoda, nego i na pakiranje prouzvoda, način distribucije i izvozne metode. Kriterij koji projekt mora zadovoljit je i održivost inovacije, odnosno predložena inovacija mora biti održiva u ekonomskom i društvenom smislu.
Stručno prosudbeno povjerenstvo sastavljeno je od eminentnih stručnjaka iz Hrvatske gospodarske i poljoprivredne komore, te Agronomskog fakulteta i gospodarskih i poljoprivrednih učilišta.

Prijavnice za natječaj mladi poljoprivrednici/ce mogu preuzeti ovdje  te je prijavnicu potrebno popunjenu poslati na adresu elektroničke pošte: [email protected]  Natječaj za najboljeg mladog poljoprivrednika otvoren je do 31.ožujka 2018.

najčitanije