Otvoren javni poziv za poticanje razvoja poljoprivrede u SMŽ

Poljoprivreda

Sisačko-moslavačka županija objavila je Javni poziv za poticanje razvoja poljoprivrede u Sisačko-moslavačkoj županiji za 2022. godinu. Svrha poziva je dodjela potpora prihvatljivim korisnicima za: Ulaganja u primarnu poljoprivrednu proizvodnju; okrupnjavanje poljoprivrednog zemljišta; unapređenje i očuvanje genetskog potencijala u stočarstvu. Specifični ciljevi poziva su: aktiviranje postojećih poljoprivrednih resursa koji nisu u funkciji, povećanje konkurentnosti svih poljoprivrednih proizvođača i djelatnosti, poticanje demografske revitalizacije ruralnog prostora, poticanje znanja, povećanje održivosti poljoprivrednog gospodarstva te očuvanje ekosustava.

 

Na Javni poziv mogu se javiti poduzetnici, fizičke i pravne osobe upisane u upisnik poljoprivrednih gospodarstava koji  obavljaju poljoprivrednu djelatnost na području SMŽ i imaju sjedište/prebivalište na području županije. Javiti se mogu i profesionalni i mladi poljoprivrednici.

 

Više informacija o pozivu, kriterije i uvjete za dodjelu potpore, kao i popis potrebne dokumentacije možete pronaći na poveznici.  

 

Javni poziv otvoren je do 21.11.2022. godine.

najčitanije