Otvoren 9. natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj

imp

Najbolji Poljoprivrednik

Otvoren je novi, deveti po redu, natječaj za izbor najboljeg mladog poljoprivrednika u Hrvatskoj. Cilj natječaja, koji i ove godine u suradnji s Jutarnjim listom, organizira zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak, je promicati pozitivnu sliku mladih poljoprivrednika te identificirati djelatnosti koje karakteriziraju inovacija, održivost i tržišna orijentiranost, a sve kako bi mladi, živeći i stvarajući na selu, pridonijeli generacijskoj obnovi ruralnih prostora i razvoju poljoprivrede kao osnovne djelatnosti.

 

Pravo sudjelovanja imaju mladi poljoprivrednici/poljoprivrednice, državljani Republike Hrvatske, nositelji OPG-a, koji imaju do 40 godina starosti, a korisnici su bar jedne mjere Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014. -2022. Na nagradni natječaj, kandidati se mogu prijaviti sa svojim projektima/operativnim konceptima koji su tijekom 2022. i 2023. godine ili završeni ili su bili u provedbi.

 

Za sve sudionike osigurane su vrijedne nagrade. Prvoplasirani će biti nagrađen s 3 500 €, drugoplasirani s 2 000 €, a trećeplasirani s 1 000 €. Dobitnike nagrada i dvadesetak najboljih poljoprivrednika ugostit će zastupnica Sunčana Glavak u Europskom parlamentu u Bruxellesu.

 

Natječaj je otvoren do 10. veljače 2024. godine, a pravila natječaja dostupna su na internetskoj stranici suncanaglavak.eu

najčitanije