Otpis potraživanja za stanovnike potresom pogođenih područja

Vlada

 

Besplatna vožnja HŽ-om, besplatna električna energija, neplaćanje cestarine na autocesti Sisak Zagreb…samo su neke od mjera pomoći Vlade RH za stanovnike pogođene razornim potresima. Mjere su uvedene netom nakon potresa, a na snazi su, do kraja ove godine, odlučeno je tako na 9. sjednici Vlade.

 

 

U svrhu sanacije štete i potpore stanovnicima na potresom pogođenim područjima, Vlada je na sjednici donijela zaključak kojim zadužuje HEP da se krajnjim kupcima stradalim u potresu na području Sisačko-moslavačke i Zagrebačke županije otpišu potraživanja nastala priključenjem zamjenskog objekta na elektroenergetsku mrežu, te drugih potraživanja u visini jedinstvenog računa za isporučenu električnu energiju za razdoblje srpanj, kolovoz, rujan, listopad, studeni i prosinac 2024.

 

Isto tako, donesen je zaključak o produženju korištenja autoceste A11 Zagreb – Sisak bez plaćanja cestarine za isto razdoblje, kao i zaključak o produženju besplatnog prijevoza vlakom za stanovnike pogođene potresom na području Sisačko-moslavačke županije i predstavnike službi koje sudjeluju u pružanju pomoći i sanaciji šteta. Otpisuju se također i potraživanja Hrvatske radiotelevizije nastala po osnovi RTV pristojbe.

 

najčitanije