Osumnjičeni 52-godišnjak u istražnom zatvoru zbog teškog ubojstva

imp

Policija

Policijski službenici Policijske uprave sisačko-moslavačke su u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Sisku, dovršili kriminalističko istraživanje zbog teškog ubojstva 45-godišnje žene.

 

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 52-godišnji muškarac, u srijedu 17. svibnja oko podneva, došao u obiteljsku kuću u ulicu Stjepana Radića u Petrinji, te iz niskih pobuda nasilno usmrtio 45-godišnju ženu.

 

Na mjestu događaja obavljen je očevid kojim je rukovodila županijska državna odvjetnica u Županijskom državnom odvjetništvu u Sisku.

 

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave sisačko-moslavačke.

 

Županijsko državno odvjetništvo u Sisku je, nakon ispitivanja osumnjičenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Sisku prijedlog za određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke, opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i neometanog odvijanja postupka za kazneno djelo za koje je propisana kazna dugotrajnog zatvora i kod kojeg su okolnosti počinjenja kaznenog djela posebno teške (članak 123. stavak 1. točka 2., 3. i 4. ZKP-a).

 

Sudac istrage prihvatio je prijedlog ovog državnog odvjetništva i osumnjičeniku odredio istražni zatvor po predloženim zakonskim osnovama.

 

najčitanije