Osobama s invaliditetom olakšano korištenje zgrade Županije

imp

Odjeli Sisačko-moslavačke županije su još dostupniji jer je od danas u zgradi Županije u uporabi penjač po stepenicama s gusjenicama, koji će olakšati kretanje po zgradi osobama s invaliditetom.
„Htio bi se zahvaliti županu što je nakon 13 godina uklonio barijere. To će puno značiti osobama s invaliditetom, kada dođu u zgradu Županije da dođu do svih ureda.“ – rekao je Dren Dobrenić predsjednik Saveza udruga osoba s invaliditetom grada Siska.
Umjesto lifta koji zbog starosti zgrade nije bio izvediv, došli smo do ovog modernog rješenja kaže župan Ivo Žinić dodajući kako će ovo itekako pomoći u boljoj komunikaciji sa građanima – „Nabavili smo ovaj gusjeničar, vrijednosti 30 tisuća kuna, koji će omogućiti da invalidne osobe u kolicima mogu doći u naše urede i obaviti sve što trebaju. To je i zakonska obaveza. Na žalost zgrada je stara i teško je bilo ovdje intervenirati i napraviti lift, koji je i puno veća investicija. Moderna tehnologija došla je do toga da imamo kvalitetna rješenja koja omogućuju kretanje invalidnim osobama.“ – istaknuo je župan.

18553086_120332000818275507_1150828371_o

najčitanije