Osnovna škola u Popovači spremna za školsku godinu 2017./2018.

imp

Jedna od većih investicija u Sisačko-moslavačkoj županiji je i izgradnja Osnovne škole u Popovači. Vrijedna je oko 57 milijuna kuna, a kada škola bude gotova imat će 20 učionica i praktikuma te 10 kabineta. U sklopu sportske dvorane bit će izgrađeno fiksno gledalište s 500 mjesta. Osim za potrebe škole dvoranom će se koristiti i brojne sportske udruge te građani Popovače. U jednoj smjeni školu će moći pohađati 500 učenika.
„Za sada zatvaramo sve što se tiče krovne konstrukcije, odnosno fasade. Završavamo elektroinstalacije na dvorani, radimo pregradne zidove. Vodovodna, kanalizacijska i centralna grijanja su praktički završena. Postavljamo aluminijsku bravariju na fasadi, radimo na okolišu. Jedan dio parkirališta je asfaltiran, cesta vatrogasnog puta je asfaltirana, sada radimo igralište” – pojasnio je tijek radova Veljko Savić glavni voditelj izvođenja radova.
Ako budu ispoštivani dogovori Županije kao investitora i izvođača radova škola bi trebala biti spreman na školsku godinu 2017./2018.

najčitanije