Osnovana Strukovna grupa metaloprepađivača naše županije

imp

261020211635285407.jpeg

U Županijskoj komori Sisak, u utorak 25.studenog, održana je osnivačka sjednica Strukovne grupe metaloprerađivača Sisačko-moslavačke županije.

Strukovna grupa osnovana je s ciljem povezivanja gospodarskih subjekata, znanstvenih i stručnih institucija oko tema od zajedničkih interesa. Prvi je cilj identifikacija kapaciteta metaloprerađivača Sisačko-moslavačke županije kao podloga za izradu budućih strategija kao i zajednički nastup na domaćem i stranim tržištima. S obzirom na potencijale županijskih gospodarstvenika, znanjem, iskustvom te tradicijom u metaloprerađivačkoj proizvodnji Strukovna će grupa raditi na vlastitom pozicioniranju kao regije s konkurentnom metaloprerađivačkom proizvodnjom.
U prilog tomu ide i postojanje brojnih poduzeća koja nude asortiman proizvoda s važnim zajedničkim proizvodnim obilježjima, sličnim tehnologijama ili tehnološkim procesima.

Za predsjednika Strukovne grupe izabran je Ivica Redžić iz Brodocentra Sisak, za zamjenika predsjednika Ante Bazina iz Hidraulike Kutina, a za tajnika Aneta Radoš id Odsjeka za industriju ŽK Sisak.
U rad Strukovne grupe aktivno se uključio i Metalurški fakultet iz Siska kao krovna obrazovna institucija koja intenzivno surađuje s metaloprerađivačima.

najčitanije