OŠ „Antun Klasinc“ iz Lasinje i Gimnazija Sisak pobjednici natjecanja iz vjeronauka Sisačke biskupije

imp

Biskupijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održano je u utorak 15. ožujka u Osnovnoj školi Braće Ribar u Sisku.

 

Otvorenju natjecanja nazočili su sisački biskup Vlado Košić, predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje Sisačko-moslavačke županije Sonja Čatić i ravnateljica škole Vesna Šebek.

Natjecanje je otvorio sisački biskup Vlado Košić koji je tom prigodom svim natjecateljima uputio riječi ohrabrenja čestitavši im na dosadašnjem uspjehu. Biskup se osvrnuo na temu ovogodišnje olimpijade „Sveti Ignacije Loyolski i Družba Isusova“ istaknuvši kako se 12. ožujka ove godine navršilo 400 godina od kako je Ignacije Loyolski proglašen svetim, a prošle godine je proslavljeno 500 godina od njegova obraćenja i kako je ovo prava prilika za naučiti nešto više o njemu. Biskup je i podsjetio kako je sv. Ignacije osnivač Isusovaca koji su kao red ostavili velik i neizbrisiv trag u hrvatskoj povijesti, kulturi i obrazovanju.

U natjecanju je sudjelovalo pet ekipa osnovnih škola i šest ekipa srednjih škola. Prvo mjesto među osnovnim školama osvojila je OŠ „Antun Klasinc“ iz Lasinje, drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Dragutina Tadijanovića iz Petrinje, a treće OŠ Zorke Sever iz Popovače.

Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa Gimnazije Sisak, drugo mjesto SŠ „Ivan Švear“ iz Ivanić-Grada, a treće mjesto osvojila je Ekonomska škola Sisak.

 

Na kraju natjecanja prigodne zahvalnice i poklone svim sudionicima uručio je biskup Košić, a svoju čestitku i zahvalu za sudjelovanje na natjecanju izrekla je predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko.

najčitanije