OŠ Antuna Klasinca i SŠ Tina Ujevića pobjednici županijskog natjecanja iz vjeronauka

imp

Natjecanje Vjeronauk 7

Biskupijsko – županijsko natjecanje iz vjeronauka za učenike i učenice osnovnih i srednjih škola s područja Sisačke biskupije održano je u četvrtak 16. ožujka u Osnovnoj školi Braće Ribar u Sisku.

 

Otvorenju natjecanja nazočili su sisački biskup Vlado Košić, predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko, voditeljica Odsjek za opće poslove župana i odnose s javnošću Sisačko-moslavačke županije Sonja Čatić i ravnateljica škole Vesna Šebek.

 

Natjecanje je otvorio sisački biskup Vlado Košić koji je tom prigodom svim natjecateljima uputio riječi ohrabrenja čestitavši im na dosadašnjem uspjehu. Biskup se osvrnuo na temu ovogodišnje olimpijade „Naša draga svetišta“ poručivši kako hrvati posebno i ponajviše štuju BD Mariju, a što se vidi i po brojnim svetištima posvećenima upravo njoj. Biskup je podsjetio i na dva biskupijska marijanska svetišta, ono u Gori gdje Marija nosi naziv Majke naših stradanja te u Kloštar Ivaniću gdje nosi naziv Majka Milosrđa.

 

U natjecanju je sudjelovalo osam ekipa osnovnih škola i šest ekipa srednjih škola. Prvo mjesto među osnovnim školama osvojila je OŠ „Antun Klasinc“ iz Lasinje, drugo mjesto osvojila je ekipa OŠ Vojnić, a treće OŠ Ivana Antolčića iz Komareva. Među srednjim školama prvo mjesto osvojila je ekipa SŠ Tina Ujevića iz Kutine, drugo mjesto Gimnazije Sisak, a treće mjesto osvojila je SŠ Viktorovac iz Siska.

 

Na kraju natjecanja prigodne zahvalnice i poklone svim sudionicima uručio je biskup Košić, a svoju čestitku i zahvalu za sudjelovanje na natjecanju izrekla je predstojnica Katehetskog ureda s. Smilja Čirko.

 

 

Foto – Sisačka biskupija

Foto: Sisačka biskupija

najčitanije