Općina Sunja proslavila svoj dan

imp

Smz Image 2023 07 22 14 48 15 366

U Sunji je danas obilježen Dan Općine Sunja i blagdan zaštitnice sv. Marije Magdalene te je održana i XXVII. Državna konjogojska izložba.

 

Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća poginulim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama Domovinskog rata kod centralnog križa za mjesnom groblju i Sunji. U ime županije vijenac je položio predsjednik Županijske skupštine Mato Fofić.

 

Svečana sjednica je održana u dvorani “Sven Lasta” gdje se nazočnima prvo obratio predsjednik Općinskog vijeća Ivica Horžić i načelnik Općine Grga Dragičević koji su se osvrnuli na projekte realizirane u proteklih godinu dana, posebno istaknuvši suradnju i potporu Sisačko-moslavačke županije i resornih ministarstva u realizaciji projekata.

 

Kako izvorni proračun ove općine nije velik, dodao je načelnik Grgičević, zato je nužna potpora Županije i ministarstava, kako bi se standard građana Sunje podigao na višu razinu.

 

Dobru suradnju s Općinom potvrdio je i župan Ivan Celjak: “Sisačko-moslavačka županija i Općina Sunja surađuju na mnogim projektima, a možda je najistaknutija suradnja na cestovnoj infrastrukturi. Prošle godine smo zajedno modernizirali i obnovili nekoliko cesta na području Sunje, a ove godine je također obnovljena cesta na području Šaša. Ovaj projekt je Općina prijavila na Fond solidarnosti, a dokumentaciju je izradila Županijska uprava za ceste SMŽ.”.

 

Župan je dodao kao je na području općine Sunja trenutno u realizaciji najznačajniji projekt koji provodi Sisačko-moslavačka županija – obnova Doma zdravlja SMŽ, ambulante Sunja:
Vrijednost obnove je preko 2,2 milijuna eura i očekujemo da će obnova biti dovršena do kraja ove godine kako bi dvije ordinacije opće medicine i dvije ordinacije dentalne medicine mogle nastaviti neometano s radom. Također, u dogovoru s Ministarstvom graditeljstva, na području Županije, u planu je izgradnja 36 višestambenih zgrada s 19 stanove, a jedna se treba graditi i na području općine Sunja.”

 

Na svečanoj sjednici uručene su i nagrade u sklopu natječaja “Volim Sunju“ koju od 1998. godine, provodi Udruga Hrvatska žena Sunja. Program su svojim nastupom uljepšali najmlađi članovi KUD-a Sunjanka.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto:

najčitanije