Općina Martinska Ves proslavila svoj dan

imp

Martinska Ves 14

Svečanom sjednicom Općinskog vijeća Općine Martinska Ves, u subotu, 11.studenog, obilježen je Dan općine i blagdan sv. Martina biskupa.

 

Stanovnicama i stanovnicima Martinske Vesi njihov dan čestitao je župan Ivan Celjak. Istaknuo je izvrsnu suradnju Sisačko-moslavačke županije i Općine Martnska Ves te podsjetio kako je sanacija i modernizacija prometnice u Tišini Erdedskoj jedan od posljednjih zajedničkih projekata koji je realiziran u području prometne infrastrukture. Najavio je kako će u idućem razdoblju biti izgrađena cesta koju već sada mnogi nazivaju „cesta do Ikee“.

„Iduće godine zajedničkom suradnjom Općine Martinska Ves, Županijske uprave za ceste SMŽ te Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije, izgradit ćemo 8 km ceste na području naše županije i 8 km ceste na području Zagrebačke županije i tako povezati ove dvije županije. U širem gospodarskom smislu povezat ćemo industrijsku zonu u Sisku i Mahovu sa zonom u Ivanić Gradu i dalje sa zonom u Rugvici.“, najavio je župan Celjak.

 

Sisačko-moslavačka županija s Općinom Martinska Ves surađuje i na projektu izgradnje prvog dječjeg vrtića u ovoj općini.
Većinu sredstava za vrtić osigurala je Vlada Republike Hrvatske, a razliku sredstava osigurali su Općina Martinska Ves i Sisačko-moslavačka županija. To je projekt koji nas posebno veseli, jer se odnosi na naše najmlađe.“, dodao je župan Celjak.

 

Na svečanoj sjednici uručena su javna priznanja udrugama i pojedincima koji su svojim djelovanjem ostavili trag u društvenom životu općine Martinska Ves. Godišnja nagrada za rad s djecom i mladeži i promicanje općine Martinska Ves kroz kulturno djelovanje dodijeljeno je udruzi Mažoretkinje Martinska Ves „ Martinčice“. Javno priznanje za doprinos razvoju općine Martinska Ves na području kulture dodijeljeno je KUD-u „Tišinčani“. Nagrade za životno djelo uručene su Katici Juračak, osnivačici KUD-a „Martinčani“ koja je bila jedan od pokretača smotre folklora „Martinski susreti“ koja kasnije postaje Županijska smotra izvornog folklora te Božidaru Gavronu, prvom općinskom načelniku Općine Martinska Ves.

 

U sklopu obilježavanja Dana općine i blagdana sv. Martina biskupa u jutarnjim satima položeni su vijenci kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima i središnjeg križa na groblju Martinska Ves. U izaslanstvu Sisačko-moslavačke županije bio je izaslanik župana Ivana Celjaka, ravnatelj Kulturno-povijesnog centra SMŽ Ivica Valent. U Osnovnoj školi Braća Radić Martinska Ves otvorena je izložba eko-etno proizvoda učenika škole. Obilježavanje se nastavlja u nedjelju, 12. studenoga 2023. godine natjecanjem udruga u kuhanju gulaša, izložbom i ocjenjivanjem mladih vinara te proslavom Martinja uz koncert TO Janko Stjepušin Martinska Ves, KUD-a „Tišinčani“ te uz nastup mažoretkinja „Martinčice“.

 

 

Foto – SMŽ

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije