Općina Majur za projekte osigurala 10 milijuna kuna iz europskih fondova

ibb

Svečanom sjednicom Općinskoga vijeća u Majuru je proslavljen Dan Općine.  Tom je prigodnom načelnica Općine Klementina Karanović najavila i planove za nastavak godine među kojima značajno mjesto zauzimaju projekti za koje je Majur uspio dobiti europska sredstva.

Načelnica napominje kako je ponosna što se najmanja općina u Sisačko-moslavačkoj županiji svojim radom i trudom uspjela izboriti za financijska sredstva iz fondova EU. Naime, Općini je iz Programa ruralnog razvoja, mjera 7.4.1 odobren projekt od više od 2 milijuna kuna za rekonstrukciju Kulturnog centra dok je Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Majur odobren projekt za ulaganje u građenje i opremanje vatrogasnog doma u iznosu nešto više od 7 milijuna kuna.

Ovih je dana potpisan i ugovor za dodjelu bespovratnih sredstava za projekt financiran iz Europskog socijalnog fonda “Znanjem do nove šanse” u sklopu natječaja Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja-faza III u vrijednosti gotovo 1 milijun kuna. Za izradu projektne dokumentacije za Kulturno-informativni centar ostvarili su potporu od 150 tisuća kuna od Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

”Općina Majur jedna je od 25 najsiromašnijih općina u Hrvatskoj. Svjesni smo ako sami ne krenemo raditi, neće biti niti opstanka ljudi na ovom području. I danas osjećamo posljedice ratnih razaranja u vidu potrebe izgradnje infrastrukture koja je uništena u ratu, ali i velikog iseljavanja stanovnika s ovoga područja”, rekla je Karanović.

najčitanije