Online radionice o jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva

imp

Kako bi radile na svom osnaživanju te razvoju civilnog društva u Hrvatskoj koji osigurava ujednačen regionalni društveno – ekonomski rast i demokratski razvoj Hrvatske udruge PET PLUS, Centar za poduku i savjetovanje Lumos, Udruga za suzbijanje zlouporabe droge NADA i Agencija lokalne demokracije Sisak odlučili su zajedničkim snagama organizirati te provesti projektom U(Z)DRUGE.

 

Cilj je projektnim aktivnostima unaprijediti kapacitete organizacija civilnog društva za pružanje učinkovitog odgovora na potrebe lokalne zajednice u kriznim situacijama. Pa tako projekt U(z)druge besplatnim edukacijama za udruge i organizacije civilnog društva osigurava razvoj. Jedna u nizu radionica održana je i u Sisku

 

„U svakom poslu i poslovanju postoje one neke informacije i savjeti koje ne možeš pronaći čitajući zakone i istraživanjem na internetu i/ili među poznatima i ljudima koji se bave biznisom. To su stvari koje mi koji smo godinama u tom poslu obavljamo automatizmom i ne obraćamo pažnju na njih i nama se podrazumijevaju.
Prilikom pripreme projekta čija je osnovna zadaća jačanje kapaciteta OCD – a, u našem tim smo primijetili da je Udrugama potreban takav vid edukacije gdje ćemo ih možda samo podsjetiti na znanja koja imaju, a neke ćemo nešto novo i naučiti. Iza nas i ovog projekta ostat će zapisano sve prezentirano jer šaljemo materijale s edukacije, a u planu je i izrada digitalne knjižice kao mini priručnika.“, pojasnila nam je Andreja Radinger iz udruge Pet Plus, ujedno i voditeljica radionice.

 

Nakon radionica na temu Pravilnici i nadzorna tijela te uvođenje eura, planiranje i Skupština u ponedjeljak 14.studenog održat će se radionica na temu Evidencije (zakonske i praktične) i Statut.

„Na radionici možete saznati koje sve evidencije moramo voditi kao udruga, kako ih izraditi, organizirati i u kome ih trebamo dostavljati. Možete steći uvid u temeljni dokument svih udruga – Statut kao i naučiti što je potrebno da bi se Statut izmijenio i dopunio.“, pojasnila je Radinger te dodala da će iduće radionice obrađivati sljedeće teme: Obračun plaće i honorara, Prijava volontera, putni nalozi i blagajna te GFI izvještaji.

 

Radionica je besplatna i namijenjena članovima/članicama, djelatnicima/djelatnicama, volonterima/volonterkama organizacija civilnoga društva.
Prijave za radionicu koja će se održati 14.11. od 13 do 16 sati traju do 11.11. do 15 sati, no organizatori poručuju da se slobodno možete prijaviti i nakon toga roka.

 

Prilikom prijave na e-mail adresu – tihana.vukasovic@petplus.hr, potrebno je dostaviti popunjeni obrazac U(Z)DRUGE u pdf formatu.

Obrazac možete naći na linku: https://petplus.hr/o-nama/dokumenti/, a više o samom projektu klikom na U(Z)DRUGE.

 

najčitanije