One Croatia pomaže potresom stradalom području

kh

251020211635199248.jpeg

Nakon razornog potresa, akcija Croatia Earthquake Relief Fund prikupila je više od 1200 pojedinačnih donacija.

Inicijativa ONE CROATIA okupila je hrvatske udruge širom svijeta, kako bi pomogla potresom pogođenoj Banovini. Podsjećamo da su predstavnici ove inicijative donirali vozilo hitne pomoći za Petrinju, uređaj za anesteziju, koji ujedno može poslužiti kao respirator, za bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“ u Sisku, kao i zaštitne jakne za građevinske stručnjake Hrvatskog centra za potresno inženjerstvo, ukupne vrijednosti oko 225.000 američkih dolara.

Budući da je financijska podrška ovoj humanitarnoj akciji stigla iz više od 30 različitih zemalja širom svijeta, predstavnici inicijative odlučili su organizirati globalnu virtualnu proslavu zahvale svim donatorima, te najaviti naredne aktivnosti – pomoć u opremanju vatrogasaca Sisačko-moslavačke županije, kao i suradnju s Dječjim domom Vrbina u Sisku.

Na manifestaciji će se okupiti članovi organizacijskog odbora, visoki dužnosnici i krajnji primatelji donacija. Očekuju nas glazbeni nastupi istaknutih hrvatskih izvođača, a planirano je i mnoštvo prilika za virtualno druženje s ostalim sudionicima. Osim organizatora i donatora, svečanosti će se pridružiti i djeca iz Siska, liječnici i vatrogasci iz Petrinje, te brojni hrvatski glazbenici, uključujući Zaprešić Boyse, Tajči, klapu Figurin te članove ove inicijative – splitske glazbenike ujedinjene u glazbene „Ruke pomoći”.

Uključite se i vi ove subote, 15. svibnja u 20 sati na 90-minutni virtualni program obilježavanja uspjeha akcije prikupljanja sredstava i zahvale svima koji su neumornim radom i donacijama doprinijeli Humanitarnom fondu za pomoć stradalima u potresu pogođenom području Banovine u okviru inicijative ONE CROATIA.

KADA: U subotu, 15. 5., 20-21:30 h (CEST)
GDJE: Virtualno – putem Entrija: https://lnkd.in/gNtNSii
KAKO: Ulaz je besplatan, samo se treba registrirati

Pridružite se Hrvatima diljem svijeta i budite dio jedne lijepe priče!

najčitanije