Održani 18. Sportski susreti umirovljenika

imp

susreti umirovljenika 21

Jasenovac je u četvrtak, 14.rujna, bio domaćin 18. Sportskim susretima umirovljenika.

 

Matica umirovljenika SMŽ okuplja 13 udruga umirovljenika iz Sisačko-moslavačke županije i okuplja oko 4500 umirovljenika, sa stalnom tendencijom proširenja i osnivanja novih umirovljeničkih udruga.

 

Ovaj sportski susret je organizirala Matica umirovljenika Sisačko-moslavačke županije, a domaćin susreta je Udruga umirovljenika općine Jasenovac. Sudionici sportskih susreta natjecali su se u šahu, kuglanju, pikadu i belotu.

 

Susreti su održani uz podršku Županije, pa je zamjenik sisačko-moslavačkog župana Mihael Jurić, otvarajući susrete istaknuo kako je jedan od prioriteta Sisačko-moslavačke županije briga o umirovljenicima i osobama starije životne dobi kao i obnova domova za starije osobe.
Osim obnovljenog Doma za starije osobe Sisak, trenutno su završni radovi na obnovi Doma za starije osobe Glina. Sisačko-moslavačka županija provodi i aktivnosti proširenja kapaciteta postojećih domova. Dom za starije osobe, čiji se radovi privode kraju uskoro će dobiti i grad Kutina. Riječ je o projektu koji su stanovnici Moslavine čekali desetljećima, a ova županijska uprava na čelu sa županom Ivanom Celjakom pokrenula je projekt te ga provodi kraju u samo dvije godine mandata.
U prostoru Doma zdravlja SMŽ u Kutini Sisačko-moslavačka županija, vlastitim sredstvima provodi radove prenamjene zgrade i uređenja u vrijednosti oko 1,5 milijuna EUR. Završetkom radova, Kutina će dobiti reprezentativni prostor za smještaj oko 50 korisnika s područja Moslavine.“, rekao je između ostalog zamjenik župana Mihael Jurić.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije