Održana prezentaciju EU natječaja za mikro, male i srednje poduzetnike

imp

261020211635279844.jpeg

U Županijskoj komori Sisak 12. svibnja je održano predstavljanje EU natječaja za male i srednje poduzetnike i obrtnike iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. Hrvatska gospodarska komora (HGK) u suradnji s Hrvatskom bankom za obnovu i razvoj (HBOR) te Hrvatskom udrugom banaka (HUB) organizirala je predstavljanje dvaju natječaja Ministarstva poduzetništva i obrta – Izgradnja proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu te Ulaganje u proizvodnu tehnologiju malog i srednjeg poduzetništva.

Poduzetnike je s navedenim natječajima, kriterijima prihvatljivosti, natječajnom dokumentacijom te procesom prijave i evaluacije upoznala Vesna Torbarina, savjetnica za EU u Sektoru za međunarodne poslove HGK. Ukoliko se projekt odnosi na izgradnju proizvodnih kapaciteta i ulaganje u opremu, najniži iznos bespovratnih sredstava može iznositi 1.500.000 kuna i ne može prijeći 15.000.000 kuna. Za projekte koji se odnose na ulaganja u proizvodnu tehnologiju bespovratna sredstva koja se mogu dodijeliti za pojedini projekt ne mogu biti niža od 500.000 kuna niti viša od 5.000.000 kuna, naglasila je Torbarina.

Također, predstavljene su i potporne aktivnosti HBOR-a te komercijalnih banaka koje su na raspolaganju poduzetnicima kao dodatni izvori sufinanciranja projekata. Mogućnosti kreditiranja putem sredstava HBOR-a predstavila je Draženka Draženović Kostelac, voditeljica Ureda za Liku, dok je ulogu komercijalnih banaka u navedenim natječajima predstavila Kornelija Marović, predstavnica Hrvatske udruge banaka.

Prijave na natječaje započele su 11. svibnja 2015. godine. Bespovratna sredstva dodjeljivat će se putem trajno otvorenih Poziva na dostavu projektnih prijava do 31. prosinca 2020. godine, odnosno do iskorištenja sredstava.

Sve informacije i natječajnu dokumentaciju možete pronaći na www.strukturnifondovi.hr.

najčitanije