Odron uništio desetak kuća u Hrvatskoj Kostajnici, Plenković obećao smještaj i pomoć u obnovi kuća

ibb

Tijekom sjednice Kriznog stožer Civilne zaštite u Hrvatskoj Kostajnici, sazvanoj radi jutros proglašenog izvanrednog stanja obrane od poplava, na klizištu u Starom putu odron je oštetio desetak kuća, pri čemu su neke i potpuno uništene.

Stanovnike kuća ‘’spasio’’ je zvuk grmljavine koji je pratio odron tla te su uspjeli pobjeći. Hitne službe potvrdile su da nema ljudskih žrtava.

kostajnica2kostajnica3
Nakon dojave o klizištu, sudionici sjednice Kriznog stožera, na kojoj su sudjelovali i premijer Andrej Plenković, ministar obrane Damir Krstičević, ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, ravnatelj Državne uprave za zaštitu i spašavanje Dragan Lozančić i generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, izašli su na mjesto nesreće:

“Dio brda otklizao je u podnožje, ali na sreću nema ljudskih žrtava. Uzrok su velike količine snijega koji je pao u Hrvatskoj Kostajnici. Topljenjem je došlo do klizišta. Hrvatska Vlada će u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom učiniti napore da se pomogne ljudima koji su ostali bez svojih domova. Osigurat ćemo im smještaj i pomoći u obnovi kuća”, rekao je Plenković.

najčitanije