Odlučno NE odlaganju nuklearnog otpada  na Trgovskoj gori

imp

261020211635279411.jpeg

Nezadovoljstvo stanovnika Dvora oko odlaganja nuklearnog otpada kulminiralo je na prosvjednom skupu održanom u subotu, 23. svibnja 2015. u Dvoru, u organizaciji Stožera za spriječavanje odlaganja nuklearnog otpada na Trgovskoj gori.

U sklopu prosvjednog skupa, u znak podrške,  održana je konferencija za medije Županijske organizacije HNS-a, na kojoj su govorili Ivan Nekvapil, predsjednik  Županijske organizacije HNS-a, Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje i Vlado Ribić, član Stožera.

“Danas je ovaj prosvjedni skup, kojem se odazvao zaista velik broj mještana Dvora,  Pounja  i cijele Banovine, sasvim jasno izrazio opredjeljenje protiv odlaganja radioaktivnog otpada na predviđenoj lokaciji Trgovske gore.Više nema dvojbe o tome, da bi svaki pokušaj provedbe namjere o dlaganju otpada u ovom kraju, naišao na veliko nezadovoljstvo ukupnog stanovništva” – rekao je Ivan Nekvapil.

“Došao sam žiteljima ovog kraja dati podršku, zajedno sa građanima Petrinje, zato što sam uvjeren da bi odlaganje otpada, ovdje u Dvoru imalo velike posljedice za gospodarski razvoj cijele Banovine, pa i Petrinje. Ovi štandovi ovdje prisutnih OPG-a sa eko proizvodima, potvrđuju mogućnost i perspektivu Pounja i Banovine u prizvodnji zdrave hrane i seoskom turizmu, a odlaganjem otpada bi svakako taj prirodni potencijal bio ugrožen” – istaknuo je Darinko Dumbović.

najčitanije