Odličan odaziv akciji Manje oružja - manje tragedija

ibb

271020211635293950.jpeg

Tijekom ove godine, u sklopu akcije “Manje oružja – manje tragedija” Policijskoj postaji Sisak dragovoljno je predano: 1 automatska puška, 2 ručne bombe, 2681 kom raznog streljiva za vatreno oružje, 1 trotilski metak, 6 upaljača (DK 8), 1 trenutna tromblonska mina, 10 kom spremnika za streljivo, 1 bajoneta za pušku i 1 topnička granata (MM-MK2).
Dobar odaziv akciji zabilježen je i na području Petrinje gdje je policiji od početka godine dragovoljno predano: 2 automatske puške, 9 ručnih bombi, 2350 kom raznog streljiva za dugo vatreno oružje, 155 komada eksplozivnih sredstava(elektro-upaljača, kapisli, eksploziva), 4 granate i 1ručni raketni bacač.

Policijske postaje Sisak i Petrinja ove su rezultate prezentirale tijekom prošlotjedne provedbe akcije Manje oružja – manje tragedija, na gradskim tržnicama. U suradnji s Hrvatskim centrom za razminiranje, policijski službenici građane su upoznali s mogućnostima dragovoljne predaje oružja, koja ih oslobađa sankcija, a na info štandovima postavljena je i izložba minsko-eksplozivnih sredstava te karta minsko opasnih područja u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Iz Policijske uprave sisačko-moslavačke još jednom podsjećaju da akcija MUP-a “Manje oružja – manje tragedija” još uvijek traje, a sve informacije o akciji dostupne su na besplatnom telefonu 0800 8892.