Odjelu pedijatrije donirani defibrilator i monitor za nadzor vitalnih funkcija

mradenovic

261020211635230576.jpeg

Odjel pedijatrije sisačke bolnice od danas je bogatiji za dva nova uređaja, koji su nabavljeni kroz humanitarnu akciju Obrtnici za djecu.

”Dobili smo dva nova i moderna uređaja. Monitor je prijeko potreban u medicini. Svaki mali pacijent koji je ozbiljno bolestan treba takav nadzor. Defibrilator vraća srčani ritam u normalu. Ovo je jako vrijedna donacija jer unapređuje rad”, rekao je doktor Goran Kuzmac, voditelj Odjela.  Dosadašnji monitor koji su imali na raspolaganju više nije bio funkcionalan. Baterija je bila slaba monitor nije mogao biti korišten za slučaj transporta do Zagreba.   Budući da odjeli ginekologije i pedijatrije usko surađuju,  na ideju za pokretanjem humanitarne akcije, modne revije,  došla je ginekologinja dr.Željka Josić.

”Ginekolozi i pedijatri usko surađuju i često razgovaramo o problemima i poteškoćama u radu. Tako se i rodila ova suradnja. Dr.Kuzmac  mi je rekao da mu je neophodan novi monitor i tada smo shvatili da na raspolaganju imamo samo rađaonski monitor. Palo nam je napamet organizirati društveni događaj gdje možemo promovirati i strukovna zanimanja”, dodaje dr.Josić.

70179014_390517521582817_6689776730229440512_n

Podsjetimo, na lipanjskoj modnoj reviji Obrtnici za djecu svoje kreacije predstavilo je 12 dizajnerica i kreatorica s područja županije. Na ovaj način promoviraju se i domaći dizajneri i strukovna zanimanja. Aparati su vrijedni 109.114,38 kuna .Zahvajujući prodanim ulaznicama i majicama prikupljeno je nešto više od 67 tisuća kuna za nabavu aparata, a ostatak je prikupljen zahvaljujući donacijama i sponzorstvima.

U akciju se uključilo Udruženje obrtnika Sisak u koji su uključeni i ostali cehovi.

”Nije prvi put da radimo akciju za Odjel pedijatrije. Prošle godine sisačkoj bolnici naše krojačice su izradile posteljinu, koje su bile i glavni nositelji našie humanitarne akcije. Dokaz je to kako su naši obrtnici uvijek spremni pomoći i odazvati se na akcije s plemenitom svrhom kako bi pomogli zajednicu u kojoj posluju, ”rekla je Ivanka Čačić, predsjednica Udruženja.

najčitanije