Odgođeno pripremno ročište Marini Lovrić Merzel

imp

261020211635273370.jpeg

Pripremno ročište za suđenje bivšoj sisačko-moslavačkoj županici Marini Lovrić Merzel nije danas održano na zagrebačkom Županijskom sudu, a novo je zakazano za 29. prosinca, donosi HINA.
Ročište na kojem je između ostrlog trebalo odrediti datum početka suđenja nije održano, jer na sud nije došla odvjetnica jedne optužene tvrtke, koju zajedno s bivšom županicom i petoricom njenih suokrivljenika Uskok tereti za korupciju.
Odvjetnik Mate Matić novinarima je kazao da je ročište odgođeno jer jednoj “odvjetnici pravne osobe” nije dostavljen poziv pa ona “nije pristupila”.
Opružnica protiv Lovrić Mrzel potvrđena je 12. studenoga. Uskok ju tereti da je sa svojim suoptuženicima odgovorna za niz nezakonitosti – od primanja mita i pranja novca do neosnovanog plaćanja savjetnika, preplaćivanja zgrade za Hitnu pomoć i trošenja javnog novca na zabave.
Lovrić Merzel, kao i njena obrana, u više su navrata isticala da je riječ o počitičkom progonu.
Uz bivšu županicu, koja je nakon uhićenja lani u travnju provela više od pet mjeseci u istražnom zatvoru, optuženi su i poduzetnik Željko Žužić, predsjednik Nadzornog odbora Cesta Sisak Silvijo Kobešćak, Bernard Popec koji je županiji prodao zgradu za Hitnu pomoć, njezin nećak Dalibor Rožanković i voditelj u Hrvatskim šumama Zvonko Rožić.
I dok je Uskok uvjeren da protiv Lovrić Merzel ima ‘čist slučaj’ ona je tvrdi kako će na sudu dokazati da je sve radila po zakonu i u skladu sa svojim ovlastima, prenosi HINA.

najčitanije