Odabrani izvođači prvih 10 zamjenskih višestambenih zgrada na Banovini

imp

Odabrani su izvođači na prvih 10 zamjenskih višestambenih zgrada u Petrinji, Glini i Topuskom u koje bi se trebali useliti oni koji su u potresu izgubili svoje stanove ili su živjeli u državnim stanovima, a koji su uništeni u potresima, piše Večernji list.

 

Natječaj je proveo Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, a zamjenska tipska modularna zgrada predviđa različite kombinacije stanova na svakoj etaži, sukladno potrebama naručitelja.

 

U ovima se u prizemlju planiraju 4 stana od po 53 kvadrata te jedan od 37, na prvom katu su smještena po dva stana od 64,1 i 72,1 kvadratnih metara te na drugoj etaži dva stana od 64,1, jedan od 54,1 te jedan od 90,7 kvadratnih metara. Svaki stan ima i balkon, zgrade imaju lift, a po jedan stan u svakoj zgradi prilagođen je za invalide. Stanovi će se dodijeljivati sukladno broju članova kućanstva.

 

Radove će izvoditi hrvatski građevinari. Četiri višestambene zgrade sa ukupno 64 tipska stana u Petrinji će graditi konzorcij tvrtki iz Siska –Radanović d.o.o., Tehnogradnja Sisak d.o.o. i građevinski obrt Tehning građenje. Njihova ponuda od 55,5 milijuna kuna, s PDV-om, bila je najpovoljnija od osam prispjelih.

 

Četiri zgrade s ukupno 52 stana u Glini gradit će splitske tvrtke Lavčević i Lavčević inženjering koje su ponudile 56,96 milijuna kuna s PDV-om i pobijedile u konkurenciji šest tvrtki i konzorcija.

 

Dvije zgrade u Topuskom s 26 stanova gradit će Gradnja Alaber iz Pleternice za 30,492 milijuna kuna, uključujući PDV. Ta je ponuda odabrana od šest prispjelih na javni natječaj, a ova tvrtka nedavno je dobila i posao vrijedan nešto manje od 10 milijuna kuna obnove Doma za starije u Glini, koji je prvi javni objekt koji će proći konstruktivnu obnovu nakon potresa.

 

Podsjetimo Vlada je početkom prosinca prošle godine predstavila plan izgradnje zamjenskih obiteljskih kuća i višestambenih zgrada na Banovini. Možete ga vidjeti klikom na plan izgradnje.

najčitanije