Od potresa do danas 67 provala i krađa u objekte koji su neuporabljivi

imp

Policija

Od potresa koji nas je pogodio krajem 2020. godine pa do danas zabilježeno je 67 teških krađa – provale u stanove, kuće i poslovne objekte koji su nakon potresa proglašeni neuporabljivi, od kojih je 18 u pokušaju, odgovorili su iz PU sisačko – moslavačke na naš upit.

 

Mete provala su najčešće inventar ostao u objektima nakon iseljavanja stanara, kao što su elementi sustava za grijanje- radijatori, cijevi i kablovi, te namještaj i ostali tehnički uređaji.

 

Naime, policija u svom radu maksimalnu pozornost pridodaje prevenciji činjenja kaznenih djela teških krađa provaljivanjem u kuće, stanove i ostale objekte koje vlasnici uslijed oštećenja nastalih potresom ne mogu koristiti.

 

„Kroz svakodnevni rad policije i kontakte s građanima, u svezi dojava o zamjećivanju i kretanju nepoznatih osoba oko objekata oštećenih potresom, ističemo da je broj takvih dojava u posljednje vrijeme sve veći što doprinosi bržem otkrivanju počinitelja kaznenih djela, a u pojedinim situacijama i hvatanju počinitelja na mjestu izvršenja kaznenog djela.“, napominju iz županijske policije.

 

Policija poziva građane da im dojave sva sumnjiva kretanja i zadržavanja nepoznatih i sumnjivih osoba oko objekata oštećenih potresom. Na taj će način, ističu u policiji, biti efikasniji u radu te spriječiti činjenje kaznenih djela imovinskog karaktera na štetu građana čija je imovina oštećena ili uništena katastrofalnim potresom.

najčitanije