Od bivšeg ravnatelja ŽUC-a, tvrtka i Županija traže povrat 2,5 milijuna kuna

mradenovic

Županijske uprave za ceste i Sisačko-moslavačka županija traže, sada već bivšeg ravnatelja Županijske uprave za ceste da vrati gotovo 2,5 milijuna kuna. Marjanović je bio na čelu Županijske uprave za ceste iako nije imao diplomu inžinjera strojarstva na temelju koje je i dobio to mjesto. Marjanović je krajem srpnja ove godine dio otkaz, nakon što je to utvrđeno da nikada nije bio upisan u matičnu knjigu studenata Mašinskog fakulteta u Banja Luci te da mu nije izdana diploma. Marjanović je na natječaj dostavio rješenje Općinskog suda u Zagrebu iz 1993. kojim se utvrđuje da je 1989. godine stekao naziv ing.strojarstva. Sud mu je izdao rješenje jer Marjanović nije imao original diplome, a pristup arhivi fakulteta zbog rata nije bio moguć.

Marjanović je sporno rješenje zagrebačkog Suda o utvrđivanju diplome iz 1993. godine, predao na natječaj za ravnatelja ŽUC-a, premda je znao da je rješenje doneseno temeljem lažnih iskaza njega i svjedoka. ŽUC je podnio kaznenu prijavu Državnom odvjetništvu i policiji u kojem ga terete za prijevaru i sada od Marjanovića traži i povrat od 1, 957 000 kuna, koliko je, smatraju u tvrtki, dobio na osnovi primitaka i korištenja službenog automobila ŽUC-a.

Osim ŽUC-a, kaznenu prijavu protiv Marjanovića podnijela je i Sisačko-moslavačka županija. Temeljem istog rješenja o diplomi inžinjera strojarstva dobio je posao u Županiji u rujnu 2009. godine, gdje je radio sve do 2012. godine, nakon čeka je prešao u ŽUC. Županija traži povrat isplaćenih plaća koje je primio kao službenik u iznosu od 357 817 kuna.

Marjanović je bio jedan od bliskih suradnika bivše županice Marine Lovrić Merzel, a trenutno je predsjednik ogranka Čačićevih reformista za Sisačko-moslavačku županiju.

najčitanije