Od 15 sati teniski spektakl u Petrinji

imp

251020211635198280.jpeg

Petrinja je jučer i danas domaćin humanitarnog turnira Gem Set Hrvatska s najvećim imenima hrvatskog sporta u organizaciji Zaklade Marin Čilić. Prikupljaju se sredstva za izgradnju dva sportska igrališta za djecu u Sisačko-moslavačkoj županiji.

Luka Modrić, Ivan Perišić, Mario Mandžukić, Mateo Kovačić, Borna Ćorić i Donna Vekić samo su neki od vrhunskih sportaša koji su se uključili u dvodnevni humanitarno-sportski turnir “Gem Set Hrvatska” u Petrinji, koji se zahvaljujući Zakladi Marin Čilić igra na novom sportskom igralištu.

gem-set-hrvatska-petrinja_5 gem-set-hrvatska-petrinja_4 gem-set-hrvatska-petrinja_3

Prvi su ga jučer zajedno s Marinom igrajući tenis isporbali mali Petrinjci.

Današnji turnir počinje u 15 sati, a igrči su podijeljeni u dvije skupine.
Nositelji Skupine A, koja je simbolično nazvana Petrinja, gdje je već sagrađeno prvo sportsko igralište, su prošlogodišnji finalisti Marin Čilić i Luka Modrić, nogometaš Ivan Perišić i tenisač Ivan Dodig, rukometaš Luka Cindrić i tenisač Mate Delić te odbojkašica Nikolina Božićević i tenisač Borna Ćorić.

gem-set-hrvatska-petrinja_2 gem-set-hrvatska-petrinja_1 GEM_set_2021_instagram-1080x1080px-700x700

U Skupini B, nazvanoj Hrvatska Kostajnica, gdje će uskoro krenuti izgradnja drugog igrališta za djecu, su prošlogodišnji pobjednici Mario Mandžukić i mladi tenisač Patrik Jurina, a s njima će zaigrati i nogometaš Mateo Kovačić i tenisačica Donna Vekić, odbojkaš Tsimafei Zhukouski i tenisačica Jelena Kostanić-Tošić te vaterpolist Franko Lazić i tenisač Dino Prižmić.

Samu završnicu osigurat će dva najuspješnija para iz svakog tima, a igrat će se od 18.30, uz izravni televizijski prijenos.

Zaklada Marin Čilić je otvorila i humanitarni broj za donacije pa će tako svi oni, koji neće biti u mogućnosti doći u Petrinju, pozivom na broj 060 9004, moći sudjelovati u ovoj plemenitoj priči te donirati za izgradnju sportskog igrališta u Hrvatskoj Kostajnici.

najčitanije