Obnovljena, proširena i opremljena zgrada Doma zdravlja u Dvoru

imp

Dom Zdravlja Dvor 1

Sisačko-moslavački župan Ivan Celjak svečano je otvorio obnovljenu zgradu Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Dvoru. Radove cjelovite obnove zgrade, u vrijednosti 1,2 milijuna eura, provela je Sisačko-moslavačka županija.

 

“Zadovoljstvo je danas biti u Dvoru gdje je završena cjelovita obnova zgrade Doma zdravlja. S obzirom da je obnova obuhvatila ojačanje konstrukcije objekta, izvedbu novih podova, stropova i zidova, ugradnju nove unutarnje i vanjske stolarije, krovišta i energetski učinkovite vanjske ovojnice, možemo reći da imamo gotovo novu zgradu Doma zdravlja. Ovo je još jedna u nizu zgrada koju smo obnovili nastojeći osigurati kvalitetnu i dostupnu zdravstvenu zaštitu svim stanovnicima Sisačko-moslavačke županije“, izjavio je župan Celjak.

 

Osim dijela zgrade koji je korišten za potrebe Doma zdravlja, obnovljen je i dio zgrade koji je do sada bio nekorišten.

 

U zgradi Doma zdravlja u Dvoru djeluju 2 ordinacije obiteljske medicine, 2 ordinacije dentalne medicine i medicinsko-biokemijski laboratorij. Sisačko-moslavačka županija osigurala je i dolazak ginekologa, a stanovnicima je dostupna i zdravstvena njega u kući te patronažna djelatnost.

 

Sisačko-moslavačka županija je za obnovljenu zgradu Doma zdravlja u Dvoru nabavila i novu opremu.

 

 

 

OSMA ZGRADA DOMA ZDRAVLJA KOJU JE OBNOVILA SISAČKO-MOSLAVAČKA ŽUPANIJA

 

Sisačko-moslavačka županija do sada je obnovila i uredila zgrade domova zdravlja u Sisku, Glini, Žažini, Jabukovcu, Kratečkom, Galdovu, Topolovcu i Dvoru, pri kraju su radovi obnove na zgradama u Sisak-Capragu i Sunji, a u Petrinji se gradi nova zgrada Doma zdravlja.

 

„Sisačko-moslavačka županija, kao osnivač zdravstvenih ustanova, nastoji osigurati što kvalitetniju infrastrukturu i opremu, kako bi imali još bolju zdravstvenu zaštitu za sve stanovnike županije. U našem zdravstvenom sustavu također imamo najkvalitetnije ljude, medicinsko i nemedicinsko osoblje, a svi zajedno moramo raditi na tome da ih zadržimo i da dovedemo nove.“, zaključio je Celjak.

 

 

 

PREDSTAVNIK MINISTARSTVA ZDRAVSTVA ISTAKNUO IZVRSNE REZULTATE OBNOVE ZGRADA U ZDRAVSTVU NA PODRUČJU ŽUPANIJE

 

Izaslanik ministra zdravstva i državni tajnik Tomislav Dulibić, koji je zajedno s izaslanikom ministra prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i državnim tajnikom Domagojem Orlićem, nazočio svečanosti, rekao je kako je nakon potresa za obnovu Sisačko-moslavačke županije bilo potrebno puno volje i energije.

 

Želim zahvaliti na suradnji i cjelokupnom radu županu Celjaku i njegovim suradnicima. Mi ulažemo preko 80 milijuna € na području Sisačko-moslavačke županije, ukupno na razini RH preko 800 milijuna € u zdravstvo. Primarna zdravstvena zaštita je najvažnija i stup je zdravstva, a ovi prostori, ovako uređeni, pomažu da tu zadržimo djelatnike.“, rekao je Dulibić.

 

Svečano otvorenje obnovljene zgrade Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije u Dvoru uveličali su učenici Osnovne škole Dvor, ravnateljica Doma zdravlja Sisačko-moslavačke županije Sanja Habek, liječnice i liječnici, medicinske sestre i ostalo osoblje zaposleno u zgradi Doma zdravlja u Dvoru.

Foto:

najčitanije