Obnovljena ambulanta u Jabukovcu

imp

Smz Image 2023 07 31 13 43 00 206

Sisačko-moslavačka županija obnovila je zdravstvenu ambulantu u Jabukovcu nedaleko od Petrinje. Zgrada ambulante, stara više od 60 godina, teško je oštećena u potresu, a u njenu obnovu Sisačko-moslavačka županija uložila je oko 390 tisuća eura.

 

Župan Ivan Celjak je prilikom otvorenja obnovljene zgrade istaknuo kako je ambulanta u Jabukovcu jedan od sedamdesetak objekata koje u ovom trenutku obnavlja Sisačko-moslavačka županija.

„Raduju nas ovakvi projekti, jer sve ovo što radimo, radimo upravo zbog vas. Mi smo svi ovdje u prolazu na našim dužnostima i nastojimo to vrijeme iskoristiti što bolje da unaprijedimo kvalitetu života u svakom dijelu naše županije pa tako i ovdje u Jabukovcu.“, istaknuo je u svom obraćanju župan Ivan Celjak.

 

Ambulanta u Jabukovcu ima više od 400 pacijenata, a obnova ove ambulante puno će značiti tamošnjem stanovništvu, uglavnom starije životne dobi. Cjelovitom obnovom zadržan je postojeći oblik građevine, zgrada je ojačana, a novim pregradnim zidovima osigurana je bolja funkcionalnost objekta.

 

 

 

Obnavljaju se i ostale ambulante na području županije

 

Župan Celjak je govoreći o obnovljenoj ambulanti u Jabukovcu podsjetio i na ostale značajne projekte u području zdravstva u nadležnosti Sisačko-moslavačke županije.

Završili smo ambulante u Jabukovcu, Žažini i Galdovu, uređujemo ambulante u Kratečkom, Capragu, Sunji, Dvoru, pokrenuli smo proces uređenja ambulante u Topolovcu, pripremamo dokumentaciju za sve one ambulante u okviru Doma zdravlja SMŽ koje nisu oštećene u potresu, a koje ćemo u naredno vrijeme obnoviti i modernizirati. U Petrinji se nalaze dvije zgrade Opće bolnice dr. Ivo Pedišić koje također obnavljamo, a upravo u tom krugu oko zgrada bolnice u Petrinji uredili smo zgradu Nature SMŽ, malo niže radimo kuće koje će koristiti naši sugrađani koji su u potresu ostali bez svojih domova, a nakon obnove njihovih kuća tih 57 kuća koje radimo na području Petrinje ulaze u sastav domova umirovljenika. Glina, Sisak i Petrinja, a kasnije Popovača i Kutina, imat će najmodernija umirovljenička naselja u Hrvatskoj.“, naglasio je župan.

 

 

Nova kvaliteta i nova vrijednost objekata u sustavu zdravstva

 

Važno je istaknuti kako svi objekti koje obnavlja Sisačko-moslavačka županija, napominje župan,  dobivaju novu vrijednost kroz nove sadržaje i najmoderniju opremu.
Ono što stalno naglašavamo je da ne vraćamo objekte u stanje kakvo je bilo prije potresa, nego ih nadograđujemo, dodajemo novu kvalitetu i novu vrijednost i infrastrukturno, ali i sadržajno, a tu mislim na opremu. U županijskom zdravstvenom sustavu imat ćemo potpuno nove zgrade. Gradimo novu zgradu Doma zdravlja u Petrinji, obnavljamo matičnu zgradu Doma zdravlja u Sisku, u završnoj fazi je obnova Doma zdravlja u Glini. Također obnavljamo zgradu Jodnog lječilišta u Sisku koju ćemo nadograditi i imat ćemo tri unutarnja bazena što je važno za fizikalnu medicinu. Na području Petrinje uređujemo i zgradu poznatu po nazivu Voćarsko-vinogradarska škola gdje uređujemo prostor za fizikalnu medicinu i prostor za grupnu hidroterapiju.“, zaključio je župan Celjak.

 

 

Podsjetimo kako je Sisačko-moslavačka županija nabavila najnoviju i najmoderniju opremu za županijski zdravstveni sustav u vrijednosti čak 7,8 milijuna eura financirana sredstvima Fonda solidarnosti EU čime će razina zdravstvene skrbi za stanovnike naše županije biti podignuta na najvišu razinu.

 

 

Foto – Sisačko – moslavačka županija

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije