Obnova sisačke bolnice kreće u drugom kvartalu ove godine

imp

Sisačko-moslavačka županija na Fond solidarnosti prijavila je 68 projekata obnove, ukupne vrijednosti 698.5 milijuna kuna.
Među njima se nalazi 20 projekata iz područja zdravstva, 11 iz područja obrazovanja, 9 iz kulture i 12 iz cestovne infrastrukture. Jedna od zgrada obuhvaćena obnovom iz područja zdravstva je i sisačka bolnica.

 

Župan Celjak otkrio je što će obnavljati i kada kreću radovi.
„Imamo obnovu zgrade nove interne, a raspisivanje nabave za radove očekujemo u drugom kvartalu ove godine, procijenjena vrijednost radova je 35,8 milijuna kuna. Zgrada pedijatrije, također u drugom kvartalu očekujemo raspisivanje nabave i početak radova. Procijenjena vrijednost je 36,5 milijuna kuna. Zgrada pulmologije u Petrinji, također drugi kvartal – 35,5 milijuna kuna. Jodno – treći kvartal 2022.godine, 16 milijuna kuna. Zgrada stare interne – drugi kvarta, vrijednost radova 44,3 milijuna kuna. Obnova zgrade uprave, u koju će se smjestiti bolnička kuhinja planira se u trećem kvartalu, vrijednost radova je 20,2 milijuna kuna. I obnova stare zgrade bolnice na lokaciji u Petrinji ide u trećem kvartalu ove godine, a vrijednost radova je 20,1 milijun kuna.“, pojasnio je župan.

 

Osim sisačke bolnice među 68 projekata nalaze se i Neuropsihijatrijska bolnica dr. Ivan Barbot Popovača, Domovi zdravlja Sisak, Petrinja i ispostava Glina, Lječilište Topusko, četiri osnovne škole i sedam objekata srednjih škola, devet zgrada iz područja kulture.

 

najčitanije