Obnova od potresa s energetskom obnovom provodi se na 78 kuća

imp

2023 10 24 Opkk Kuce 8

U okviru projekta „Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“, državni tajnik Domagoj Orlić i službenici Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine (MPGI) obišli su gradilišta obnove dviju obiteljskih kuća u državnom vlasništvu u Petrinji.

 

Radovi koji se provode u sklopu ovog projekta uključuju obnovu od potresa i energetsku obnovu, odnosno provode se radovi na zamjeni krovišta, fasade i stolarije.
Početak radova obnove na obje obiteljskih kuća u vlasništvu RH započela je 13. rujna 2023. s rokom završetka 120 dana.

Ulica Stjepana Radica 233

Prva kuća nalazi se na lokaciji Ulici Stjepana Radića 233. u Petrinji, a koristi je četveročlana obitelj korisnika prava na stambeno zbrinjavanje. U proteklih mjesec dana napravljeni su radovi na zamjeni krovišta kako bi se nastavak radova mogao nastaviti neovisno o nepogodnim vremenskim uvjetima, a postavljena je i PVC stolarija. Slijede elektroinstalacijski radovi te uređenje sanitarija pa će obitelj Blažević po završetku radova živjeti u sigurnoj nekretnini s bitno manjim režijskim troškovima. Vrijednost radova je oko 85.800,00 eura bez PDV-a.

Ulica Pukovnika Predraga Matanovica 7a

U drugoj obiteljskoj kući u vlasništvu Republike Hrvatske koja se obnavlja u sklopu ovog projekta živi peteročlana obitelj koja je također korisnik prava na stambeno zbrinjavanje i nalazi se u Ulici pukovnika Predraga Matanovića 7a.
I na ovoj kući najprije je završena zamjena krovišta kako bi se radovi mogli nastaviti unatoč pogoršanju vremenskih prilika tijekom jeseni i zime te je postavljena PVC stolarija. Slijede elektroinstalacijski radovi te uređenje sanitarija. Vrijednost radova je 63.100,00 eura bez PDV-a.

 

Izvođač radova na obje obiteljske kuće je KULIĆ INVEST d.o.o.

 

 

Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH provodi se u okviru projekta „Obnova obiteljskih kuća u vlasništvu RH na potresom pogođenim područjima“ vrijednog 42,9 milijuna eura i financira se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj.
Projektom je obuhvaćeno 509 obiteljskih kuća u državnom vlasništvu. U ovome trenutku ugovorena je obnova 78 državnih kuća, a trenutačno traje javna nabava za radove na 321 obiteljskoj kući, dok je 110 kuća u fazi projektiranja.

najčitanije