Obnova društvenog doma u Strašniku

mradenovic

251020211635199049.jpeg

Selo Strašnik u kojem je bio epicentar razornog potresa 29. prosinca 2020. godine, obnavlja društveni dom koji je zadobio manja oštećenja te ujedno grade i novu nadstrešnicu ispred doma. Radove je obišao Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje koji je ovom prilikom istaknuo odličnu organiziranost i aktivnost Vijeća mjesnog odbora Strašnik.
“Ako se malo prisjetimo novije povijesti znamo da nisu imali vode, struje, osnovnih stvari za funkcioniranje, cestovne infrastrukture. Čestitam im na organiziranosti. Malo se mjesta može pohvaliti da su tako dobro organizirani. Znamo da im je teško, da su im prioritet domovi i kuće, ali ovakva organiziranost daje poruku opstanka stanovništva na ovom području. Važno je da inicijativa krene, kad oni kažu mi ćemo napraviti jedan dio sami, a dio neka pomogne Grad, onda Grad ima tu partnere. To je jako važno. Hvala svima koji rade za selo”, kazao je Dumbović te naglasio kako ima još planova i posla za napraviti u Strašniku, kao što je rušenje stare škole te izgradnja dječjeg igrališta na čijem glavnom projektu Grad trenutno radi.
“Strašnik se ne boji života ovdje, oni su spremni preuzeti odgovornost. Kad pogledamo da je na višim razinama donesena odluka da je ovdje biračko mjesto, to je već velika nadgradnja, a to je i poruka svima ostalima da se malo više i snažnije aktiviraju u svojim mjestima“, rekao je gradonačelnik. Na kraju je naglasio kako je važno da mjesta imaju svoje prostore za djelovanje, društvene aktivnosti kojima se čuva tradicija i običaji mjesta te da će Grad dati sve što može kako bi im se to osiguralo. Josip Pejaković, član Vijeća mjesnog odbora sela Strašnik kazao je kako se kod njih uvijek nešto radi te da im je Grad i sad, nakon potresa, kao i ranije izašao u susret.
“Gradonačelnik Dumbović je uvijek imao razumijevanja za naše planove i naše projekte i nadam se da se to i vidi“, istaknuo je Pejaković te Dodao kako imaju još planova koje žele ostvariti za vrijeme mandata ovog Vijeća. Poručio je kako sluha za potrebe sela ima, no važno je organizirati se i zalagati se za svoje mjesto.

Izvor: petrinja.hr

najčitanije