Obnova Doma zdravlja u Sunji ide po planu

imp

Ambulanta I Ceste Sunja (25)

Jedna od objekata koji je pretrpio oštećenja u potresu je i zgrada Doma zdravlja u Sunji. U tijeku su radovi na cjelovitoj obnovi ambulante, a njihova vrijednost je oko 2,2 milijuna eura.
Zgradu u Sunji obnavlja Sisačko-moslavačka županija, a kako teku radovi provjerio je župan Ivan Celjak sa suradnicima.

„Za sada su pojačani temelji, ojačana je konstrukcija zidova, pojačan je krov i izmijenjena vanjska stolarija. Trenutno se postavlja vuna na pročelju zgrade, a napravljeno je okno dizala tako da idući tjedan očekujemo ugradnju dizala. Ugrađuje se najmoderniji sustav grijanja i možemo reći kako će liječnici, medicinsko osoblje i pacijenti imati najbolje uvjete za pružanje zdravstvene usluge, a isto tako i za primanje zdravstvenih usluga, što nam je osobito važno.“, rekao je župan Celjak.

 

U ambulanti, koja pokriva više od 3.300 pacijenata, dva su liječnika obiteljske medicine i dva liječnika dentalne medicine i normalno rade u prostoru dok traje obnova. Jedna od liječnica je i dr. Natalija Pavlović koja već dvadesetak godina radi u Sunji.

 

 

 

Najveća ulaganja u zdravstveni sustav na području Sunje u posljednjih 30 godina

 

 

Doista mi je drago da će se ovako nešto konačno napraviti. To je veliki doprinos za stanovnike ovog kraja. Mislim da su zaslužili da imaju ovako lijepu zgradu koja će biti izvrsno napravljena, moderna, u skladu sa svim standardima 21. stoljeća.“, rekla je dr. Pavlović.

 

Osim ordinacija obiteljske medicine i dentalne zdravstvene zaštite, u obnovljenoj zgradi će biti i Zavod za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije, Ispostava Sunja, koji je trenutno izmješten zbog radova. Inače, Županija je prošle godine obnovila i ljekarnu u Sunji gdje je u cijelosti obnovljen prodajni prostor, skladište, laboratorij, sanitarne prostorije, instalacije i pročelje ljekarne, a nabavljena je i nova oprema.

 

 

 

U posljednje dvije godine sanirano 13 kilometara cesta u Sunji

 

Župan je danas zajedno s ravnateljem Županijske uprave za ceste SMŽ Stipom Šapinom i načelnikom Općine Sunja Grgom Dragičevićem obišao i obnovljenu cestu u naselju Šaš, a radovi su financirani iz Fonda solidarnosti EU.

Županijska uprava za ceste u suradnji s Općinom Sunja sanirala je cestu u mjestu Šaš, u dužini 3 650 m. Ukupan iznos radova je oko 662.000 €. Ta dionica je vrlo važna, jer spaja Sunju s Hrvatskom Dubicom, a ukupno je ta dionica između Sunje i Hrvatske Dubice 29 kilometara. Na isti način ŽUC SMŽ je u suradnji s Općinom Hrvatska Dubica sanirala 4,4 km na području Hrvatske Dubice. U posljednje dvije godine, na području općine Sunja smo sanirali i modernizirali ukupno 9 cesta u dužini 13 km ukupne vrijednosti 1,2 milijuna eura.“, naglasio je župan Celjak.

 

Načelnik Općine Grga Dragičević zahvalio je Vladi Republike Hrvatske i Sisačko-moslavačkoj županiji na potpori za projekte koji se trenutno provode u Sunji i okolnim naseljima.

Foto: Sisačko - moslavačka županija

najčitanije