Objavljeni natječaji za dodjelu srednjoškolskih i studentskih stipendija

Stipendija

 

Sisačko-moslavačka županija otvorila je natječaj za dodjelu stipendija studentima i srednjoškolcima. Za redovite učenike četverogodišnjih i petogodišnjih programa ove je godine osigurano 25 stipendija, a za studente 30 stipendija. I ove godine kandidati se prijavljuju online putem, a rok za prijavu je 28. listopada.

 

Visina stipendije za srednjoškolce iznosi 540 eura po godini, po učeniku, a prijaviti se mogu redoviti  učenici srednjih škola koji imaju prebivalište na području SMŽ; učenici koji se školuju izvan županije (ako na području županije ne postoji škola s takvim zanimanjem ili nema redovnog javnog prijevoza od mjesta prebivališta do mjesta školovanja); učenici s najmanjim prosjekom 3,50 završnog razreda osnovne škole ili prethodnog razreda srednje škole te učenici koji ne koriste stipendije ili potpore iz drugih izvora. Na ovaj natječaj ne mogu se javljati učenici trogodišnjih obrtničkih zanimanja.

 

 

Studenti primaju 670 eura stipendije po godini, po studentu. Pravo prijave imaju redoviti studenti/ce preddiplomskog i diplomskog stučnog ili sveučilišnog studija s prebivalištem na području SMŽ. Kandidati za stipendiju ne smiju biti korisnici stipendija iz drugih izvora niti primatelji jednokratne novčane pomoći niti potpora iz drugih izvora. Iz prethodne akademske godine moraju imati najmanje 50 ETS bodova, odnosno prosjek ocjena završnog razreda srednje škole 3,50.

 

Popis potrebne dokumentacije možete pronaći na poveznici.

najčitanije