Obitelj Krznarević dobit će pitku vodu

nn

261020211635270758.jpeg

Jučer se u cijelom svijetu povodom Svjetskog dana vode slavila voda i sve blagodati koje nam ona nosi. Svima nam je jasno da života bez vode nema, a kako je teško normalno živjeti i funkcionirati bez dovoda pitke vode nažalost čak i u 21. stoljeću zna previše ljudi. Među njima je i 11-člana obitelj Krznarević iz Velike Soline.
“A voda znači život na ovom području, ovom mjestu, bez vode nema ništa, nema života, a mi je vozimo sa 437 metara u tačkama. Iza u šumi ima izvor koji se sad počeo gasiti, a ne znam zašto. Vode je sve manje,” rekao nam je Ivo Krznarević tijekom jučerašnjeg posjeta obitelji Krznarević kojoj je, na inicijativu župana Sisačko-moslavačke županije Ive Žinića i uz pomoć glinskih čelnika, obećan dovod pitke vode.
“Neposredno odavde u predjelu Prezdan je izvorište i vodocrpilište od kud se cijeli grad Gina opskrbljuje vodom, a vodosprema je ni na 500 metara od ove kuće i žalosno je da jedna mnogobrojna obitelj u današnje vrijeme nema pitku vodu. Zato smo i došli ovdje u obitelj Krznarević da iznađemo rješenje i omogućimo da oni imaju pitku vodu. Poznajem obitelj Krznarević dugi niz godina, znam njihove sve teškoće i probleme i ovo će biti najmanje što možemo učiniti – da uskoro dobiju pitku i kvalitetnu vodu”, rekao je župan, dodavši kako takvih lokacija i obitelji ima puno više na području cijele županije, ali treba napraviti prvi korak kako bi sugrađanima olakšali i poboljšali kvalitetu života. Zamjenica gradonačelnika Gline, Sanja Štingl Vlašić najavila je da se radi na rješavanju ove problematike: “Imamo sada niz projekata koje nastojimo aplicirati zajedno s Hrvatskim vodama na projekt Europske unije, tako da radimo na kvalitetnijoj vodoopskrbi na cijelom području grada Gline tako da bi svi naši stanovnici imaki u 21. stoljeću ono što je dostojno čovjeka, a voda u kući jest dostojna čovjeka”.
Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo dr.Inoslav Brkić istaknuo je kako je vode iz godine u godinu sve manje: “Mi smo zemlja koja ima privilegiju imati pitku vodu na našim slavinama. Korita naših rijeka je nešto o čemu moramo brinuti. A ko ih nastavimo zagađivati, sutra ćemo se naći u problemu, jer mi smo ovu prirodu i ovu vodu ne naslijedili od naših predaka, mi smo je posudili od naših unuka i zato se moramo brinuti”.

najčitanije