Obilježen Dan policije

st

261020211635287413.jpeg

Obilježen je Dan policije, koji se slavi na dan Svetog Mihovila. Marko Rašić, načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke, osvrnuo se na rad policije u protekloj godini.

‘Sa zadovoljstvom mogu reći kako smo po svim linijama posla ostvarili iznadprosječne rezultate. Opće stanje sigurnosti na području županije je jako dobro, zadovoljavajuće je stanje i kretanje kriminaliteta te da uspješno provodimo sve zadaće u suradnji s našim Ministarstvom unutarnjih poslova vezano za ulazak u Schengensku zonu’.

Dodao je kako je ovo ujedno prigoda da se prisjetimo pripadnika Policijske uprave sisačko-moslavačke koji su svoje živote izgubili u Domovinskom ratu. Smrtno su stradala 92 hrvatska redarstvenika Policijske uprave sisačko-moslavačke, a šestorica se još uvijek smatraju nestalima. Također, naveo je kako je tijekom ovih godina 5 policijskih službenika stradalo obavljajući svoje redovne poslove i zadaće.

Obilježavanju Dana policije prisustvovao je i dožupan Zdenko Vahovec, koji je čestitao policajcima njihov dan, te izrazio zadovoljstvo njihovim radom.

‘Posnosni smo što imamo takve policajce. To nije zanimanje već poziv jer oni to rade iz duše, iz srca. Upravo takvim ponašanjem pokazuju, kroz suradnju s građanima, da smo sigurni u našoj županiji. Krminalitet je na silaznoj putanji što je rezultat rada policije i njihove suradnje s građanima’, rekao je Vahovec.

Pridružujemo se čestitkama, želimo svim pripadnicima policije sretan dan Svetog Mihovila!

najčitanije