Obilježavanje Svjetskog dana svjesnosti o važnosti prevencije nasilja nad starijim osobama

ibb

Građanska inicijativa ”Moj grad Sisak” tijekom cijelog mjeseca lipnja provodi brojne aktivnosti kojima obilježava Svjetski dan svjesnosti o važnosti prevencije nasilja nad starijim osobama. Na sam dan, u petak 15. lipnja, održat će se nekoliko aktivnosti na različitim lokacijama:

8.30 – 9.30 h – u suorganizaciji s Općom bolnicom Dr. Ivo Pedišić“ Sisak i Policijskom upravom Sisačko-moslavačkom  – info pult kod središnjeg ulaza u bolnicu – susret s građanima, informiranje o projektnim aktivnostima, podjela info- letaka, podjela pisanih informacija o Preporučenim mjerama zaštite starijih osoba pri visokim temperaturama i Uputama za aktivno starenje i dr.

10.00 – 11.30 h – u suorganizaciji s Projektom građanskih prava (PGP) Sisak i Gradskom tržnicom Kontroba Sisak – info pult kod središnjeg ulaza na tržnicu – susret s građanima, informiranje o projektnim aktivnostima, podjela info-letaka, podjela pisanih informacija o Preporučenim mjerama zaštite starijih osoba pri visokim temperaturama i Uputama za aktivno starenje i dr.

13 h – u suorganizaciji s Općinom Lekenik (partner na projektu), Narodnom knjižnicom i čitaonicom Lekenik, Policijskom upravom sisačko-moslavačkom – edukativno-informativni susret  ”Zaštita osoba treće životne dobi” i predstavljanje kratkog audio-vido uratka koji je sastavnica ovog projekta (sudjeluju umirovljenici i predstavnici lokalne vlasti)

najčitanije