O kretanju bez propusnica tek na sutrašnjoj sjednici županijskog Stožera civilne zaštite

imp

Danas, odnosno u ponoć je je Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio relaksiranu mjeru koja se tiče e-propusnica.
Odluka koju je Stožer donio jučer, ostavlja na snazi zabranu kretanja ali daje mogućnost da županijski stožeri podnesu zahtjev Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske da se dopusti kretanje unutar pojedine županije ili dijela županije.
Sve dok zahtjevi ne budu podneseni i pozitivno riješeni od strane nacionalnog Stožera, potrebno je ishoditi propusnicu za kretanje unutar naše županije.
Kako nam je rekao načelnik Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije Roman Rosavec naša županija takav zahtjev još nije podnijela. O tome će kaže načelnik biti riječi na sutrašnjoj sjednici županijskog Stožera.
„Ja kao načelnik ne mogu samostalno takvu odluku donijeti. Sutra ćemo imati sjednicu na kojoj ćemo svakako razmotriti tu mogućnost. Mislim da ne bi trebalo biti zapreka takvoj odluci ali potrebno je da sve svi članovi stožera izjasne.“, rekao je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Roman Rosavec, dodajući da će o tome biti riječi i na konferenciji za medije koja će se održati sutra s početkom u 13 sati a koju možete izravno pratiti na Facekook stranici Sisak portala.

Foto – Monika Andrić

najčitanije