Novooboljelih nema, još uvijek samo tri osobe pozitivne na koronavirus

imp

U izolacijskoj jedinici OB „Dr.Ivo Pedišić“ smješteno je 5 pacijenata od kojih su kod 3 pacijenta laboratorijske pretrage na koronavirus pozitivne. Pacijenti su, prema izvješću Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije, dobrog zdravstvenog stanja. Duže su u bolnici i po negativizaciji nalaza odnosno po prestanku vironoštva bit će pušteni kući. Novooboljelih nema.
U Stožeru napominju kako su suočeni sa sve većim brojem stanovnika naše županije koji se vraćaju iz europskih zemalja gdje je prisutna infekcija. Zbog toga mole da se svi pridržavaju propisanih mjera te da provedbu samoizolacije u kući strogo poštuju.
Neka nipošto ne posjećuju svoje bližnje u domovima umirovljenika. Domovi umirovljenika veoma su rizična mjesta i tu posjete moraju biti strogo zabranjene jer su pripadnici starijih dobnih skupina najugroženiji dio stanovništva kod infekcije novim koronavirusom (SARS-CoV-2).
„ Za sve stanovnike zabranjuje se zadržavanje na javnim mjestima. Povedbu navedenog kontrolirat će djelatnici policije, HGSS-a, vatrogasaca i ostalih službi te će biti sankcionirani od strane nadležnih tijela.“, stoji u priopćenju Stožera civilne zaštite Sisačko-moslavačke županije.
Iz Stožera apeliraju na sve stanovnike Sisačko-moslavačke županije da provode odgovorno zdravstveno i socijalno ponašanje te da ne krše propisane mjere provedbe zdravstvenog nadzora jer tako sprječavaju pojavu i širenje ove bolesti.

najčitanije