Novo vozilo za Hitnu u Novskoj

imp

Hitna medicinska pomoć u Novskoj osim područja grada Novske pokriva i područja općina Jasenovac i Lipovljani. Za svoj su rad sada dobili novo vozilo vrijedno 250 tisuća kuna, koje će u potpunosti ispunjavati sve potrebe na tom području.

„Ovo vozilo koje smo doveli sada ovdje je najnovije vozilo za hitnu pomoć za Novsku i jedno je od dva vozila koja su stigla ovaj tjedan. To je namijenjeno građanima Novske i okolice, obzirom da na ovom području se godišnje prijeđe oko 70 tisuća kilometara, u cijeloj županiji je Zavod za hitnu medicinu prevalio 1,650 milijuna kilometara. Vozila su vrlo kratko u upotrebi, sa velikom kilometražom, moraju se često mijenjati”, rekao je Tomislav Fabijanić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Sisačko-moslavačke županije.

Od 2012. godine Novska ima Hitnu pomoć, a do tada je imala samo povišeni medicinski standard. Svaki od pet T1 timova Hitne pomoći – liječnik, medicinska sestra i vozač, mogu obaviti veći broj medicinskih intervencija na terenu i pružati pomoć dok se pacijent vozi prema bolnici.

najčitanije