Novo vozilo za Dom za starije u Kutini

imp

Dsc 0278

Dom za starije osobe u Kutini danas je dobio na korištenje novo teretno vozilo koje će se koristiti za svakodnevne potrebe, prijevoz korisnika i dostavu obroka za oko 30 korisnika u sklopu programa Pomoć u kući kako bi se korisnici što duže zadržali u svojim kućama.Osim za prijevoz putnika, vozilo ima i veći teretni prostor.

 

Dsc 0264

 

Sredstva za novo vozilo, u iznosu 26.750,00 eura, osigurao je Grad Kutina, a ključeve je ravnateljici Doma za starije osobe Sisak Ružici Čakširan uručio gradonačelnik Kutine Zlatko Babić koji je tom prilikom zahvalio Sisačko-moslavačkoj županiji na uspostavi kutinske podružnice Doma za starije osobe Sisak za 45 korisnika što je za Kutinu i umirovljenike, kako je rekao Babić, velika stvar.

 

Dsc 0280

 

Primopredaji novog vozila prisustvovao je i zamjenik župana Mihael Jurić koji je naglasio kako je u posljednje dvije godine Sisačko-moslavačka županija pokrenula niz projekata kojima je povećala smještajne kapacitete za oko tisuću novih mjesta za korisnike domova za starije osobe na području cijele županije.

„U Kutini smo početkom ove godine otvorili Dom za starije osobe u Kutini za 45 korisnika što je jedan od najznačajnijih projekata Sisačko-moslavačke županije području Moslavine. Novo vozilo koje je danas predano Domu koristit će se za izvaninstitucionalno proširenje usluga Doma, ali i za prijevoz korisnika. U suradnji s Gradom Kutinom i Domom za starije osobe Sisak u budućnosti ćemo tražiti načine dodatnog proširenja kapaciteta Doma za starije osobe u Kutini“, istaknuo je zamjenik Jurić.

 

Dsc 0303

Sisačko-moslavačka županija adaptirala je i zadnju etažu u Domu u Kutini. Radovi su završeni, potrebno je još opremiti prostor u kojem će se nalaziti poludnevni boravak što je dodatno proširenje usluga za umirovljenike s područja Kutine.

U poludnevnom boravku će korisnici boraviti 4 sata dnevno uz stručno vodstvo naše socijalne radnice i oni će također dobivati obroke. Kroz izvjesno vrijeme namjeravamo 50 obroka dostavljati dnevno zahvaljujući ovom novom automobilu koji je za nas kupio Grad Kutina. Prilika je to da što više građana Kutine dobije svakodnevno topli obrok u svojoj kući. To su stariji ljudi koji su bolesni i za koje je jako važno da raznovrsno jedu. Ovo je prekrasna prilika da im pomognemo“, rekla je ravnateljica Doma Ružica Čakširan.

 

Dsc 0272

 

Sisačko-moslavačka županija početkom ove godine u Kutini je otvorila Dom za starije osobe što je jedan od najznačajnijih županijskih projekta u Moslavini u posljednjih 30 godina, pokrenut inicijativom župana Ivana Celjaka.

 

Radovi prenamjene zgrade Doma zdravlja SMŽ za potrebe Doma za starije osobe u Kutini, u iznosu oko 2 milijuna eura, financirani su iz županijskog proračuna.

 

 

Foto – SMŽ

najčitanije