Novo dječje igralište u Češkom Selu

imp

Ceskoseloigraliste0708202322

U petrinjskoj gradskoj četvrti Češko Selo otvoreno je novo dječje igralište.

 

Igralište je realizirano uz donaciju Crvenog križa Bosne i Hercegovine koji je petrinjskom Crvenom križu donirao 22,5 tisuće eura za nabavu sprava, dok je Grad Petrinje financirao pripremne i građevne radove u vrijednosti 50 tisuća eura.

 

Na površini 15 x 15 metara napravljeni su pješački ulazi na dječje igralište. Postavljena je zaštitna antistres podloga u zoni igranja, postavljene su kombinirane sprave, ljuljačke zajedno s urbanom opremom, koš za smeće, table za pravilno korištenje dječjeg igrališta, slavina s vodom te četiri rasvjetna tijela na solarno napajanje.

 

Gradonačelnica Magdalena Komes izrazila je zadovoljstvo budući da potreba za dječjim igralištem u ovoj gradskoj četvrti postoji već duže vrijeme. „To smo obećali i ispunjavamo obećanja jedno po jedno. Prilično veliko dječje igralište na prekrasnoj lokaciji. Veliki dio financirali smo iz gradskog proračuna, oko 50 tisuća eura. Zahvaljujemo se donatorima iz Bosne i Hercegovine, u suradnji s našim Crvenim križem. Nadamo se da će naša dječica, za koju radimo sve što radimo u gradu, dobro iskoristiti ovaj prostor. Apeliramo na one starije malo generacija da ne uništavaju, da čuvaju ono što radimo kako bi naši najmlađi bili sretni u svom gradu i mogli koristiti ono što ih prepuštamo u njihove ruke.“

 

Također, predviđeno je uz urbanu opremu i sprave, sadnja stabala kako bi se djeci i roditeljima omogućio hlad.

 

 

Foto – Grad Petrinja

najčitanije