Novi sadržaji i mogućnosti u obnovljenim školama

imp

Gimnazija Sisak

Sisačko-moslavačka županija do sada je završila obnovu 18 školskih objekata, a obnova donosi i niz novih sadržaja i mogućnosti za učenike i nastavno osoblje.

 

Jedan od takvih primjera je Gimnazija Sisak u kojoj je uz obnovu uređen do tada neiskorišteni prostor zadnje etaže, ugrađeno je dizalo, nova je oprema u svim kabinetima i učionicama, a nastava je sada organizirana u jednoj smjeni.

Gimnazija Sisak 25

Osim Gimnazije, na području grada Siska završena je obnova i SŠ Viktorovac kojoj obnova također donosi nove sadržaje. Naime, Sisačko-moslavačka županija provodi obnovu tzv. Tuškanove kuće u centru grada Siska u kojoj će biti smješteni hotel, restoran i gradska kavana gdje će učenici SŠ Viktorovac stjecati praksu, usavršavati svoje vještine te unapređivati stečena teorijska znanja.

 

Srednja škola Viktorovac 7

 

Obnavljaju se i preostale škole u nadležnosti Županije

Radovi na oštećenoj zgradi Glazbene škole Frana Lhotke u Sisku u punom su jeku, a obnovom ona postaje reprezentativna koncertna dvorana koja će oživjeti glazbenu i kulturnu scenu grada. Za učenike i djelatnike Glazbene škole prostor je Županija osigurala u zgradi u Rimskoj ulici koja se također obnavlja te koja će omogućiti bolje i kvalitetnije uvjete za tristotinjak polaznika škole.

 

Policija Glazbena 18

Na području grada Petrinje obnovljeno je 6 škola, a sagrađene su 3 nove. U naredna 3 mjeseca očekujemo i završetak radova rekonstrukcije i prenamjene zgrade Srednje škole Petrinja. I.OŠ Petrinja dobila je potpuno novu zgradu sa sportskom dvoranom, a OŠ Ivan Goran Kovačić Gora i Područna škola Nebojan nove zgrade gotovo nulte energije.
Učenici OŠ Katarina Zrinska Mečenčani početkom ove školske godine vratili su se u svoju obnovljenu zgradu škole. Školu, od velikog značaja za lokalno stanovništvo s obzirom da upisno područje obuhvaća 15-ak naselja Općine Donji Kukuruzari, obnovila je Županija.
Osim obnove za potrebe škole nabavljena je i potpuno nova oprema, poput interaktivnih sustava i pametnih ploča, prijenosnih i stolnih računala, školskih klupa i drugo.

OŠ Katarina Zrinska Mečenčani OŠ Katarina Zrinska Mečenčani (2) OŠ I.g.kovačić Gora

Bliže se kraju i radovi na Učeničkom domu u Sisku koji će moći primiti do 60 učenika. S obzirom da oko 150 učenika svake godine nakon završetka osnovne škole srednju školu upisuje izvan naše županije, osiguranjem smještaja u Sisku potaknut ćemo njihov ostanak na području županije.

 

 

 

Nadstandard u području obrazovanja

Projektom Regionalni centar kompetentnosti iz područja elektrotehnike i računarstva u sklopu Tehničke škole Sisak, Županija će učiniti Sisak obrazovnim središtem županije.
RCK će se nalaziti u nekadašnjoj vojarni u Lađarskoj ulici u Sisku, a projektom vrijednim oko 21 milijun eura učenicima će, uz najsuvremeniju opremu, biti na raspolaganju brojni sadržaji vezani uz stjecanje novih znanja iz područja elektrotehnike i računalstva.

Rck Tehnicka Skola Sisak

Novska i Sisačko-moslavačka županija u ovom su trenutku i centar najbrže rastuće svjetske industrijske grane, odnosno industrije videoigara. Projekt „Sisačko-moslavačka županija – Centar gaming industrije“ jedan je od najznačajnijih kapitalnih projekata vrijedan oko 60 milijuna eura. Projekt, koji je i ovogodišnji dobitnik nagrade Emerging Europe Awards, obuhvaća veliki kampus s akceleratorom gaming industrije, zgradom fakulteta, studentskim domom sa svim popratnim studentskim i sportskim sadržajima te poduzetničkim inkubatorom namijenjenim testiranju videoigara.

najčitanije