Novi radiološki uređaj u sisačkoj bolnici

imp

261020211635274929.jpeg

Odjel radiologije sisačke bolnice sada je bogatiji za novi uređaj vrijedan oko 1,5 milijuna kuna. Novi radiološki aparat prvi je takav uređaj na području Hrvatske a nalazi se na radost sanacijskog upravitelja dr. Miroslava Dubovečaka nalazi se u sisačkoj bolnici.
Zahvaljujući transparentnoj nabavi uspjelo se za 2 milijuna kuna uz ovaj radiološki uređaj nabaviti i kirurški endostup vrijedan oko 400 tisuća kuna.
Funkciju novog radiološkog uređaja pojasnio je trenutno voditelj Odjela za radiologiju dr. Dejan Čanak, napominjući kako je riječ o vrhunskom uređaju kakav se nalazi u brojnim vrhunskim klinikama u Europi no u Hrvatskoj ga za sad ima samo sisačka bolnica „Ovaj uređaj je vrhunska klasa. Njegova prednost je što u vrlok kratkom vremenu možemo snimiti veći broj bolesnika uz istovremeno smanjenje doze zračenja. Na ovom uređaju ćemo snimati kosti ekstremiteta, kralješnice, zdjelicu, kosti šake i stopala i glave. Zatim srce i pluća kao i sinuse.“ – rekao je Čanak dodajući kako na dnevnoj osnovi na ovaj način pregledaju 200 do 250 pacijenata, a mjesečno preko hitne medicinske pomoći oko sedam tisuća pa je važnost ovakvog uređaja tim i veća.
No to nije jedini aparat koji bi ova bolnica trebala dobiti do kraja godine, a u planu za sljedeću godinu je namjera županije istaknuo je župan Ivo Žinić nabavka aparata za magnetnu rezonancu.

najčitanije