Novi natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava iz EU fondova

ibb

271020211635293621.jpeg

Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Sisak u suradnji s Centrom za EU pri organizira prezentaciju natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU: „Primjena informacijske i komunikacijske tehnologije za poboljšanje poslovnih procesa“. Prezentacija će se održati u ponedjeljak, 7. travnja, u 10 sati u HGK ŽK Sisak, Kranjčevićeva 16.
O uvjetima natječaja, procesu vrednovanja projektnih prijava te definiciji MSP-a u natječajima za dodjelu sredstava iz fondova EU govorit će predstavnici Centra za EU pri HGK.
Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javni poziv na dostavu projektnih prijedloga na svojim web stranicama. Potpore ovog javnog poziva pružit će se za ulaganja MSP-a u informacijsko-komunikacijske tehnologije odnosno analizu postojećih poslovnih procesa, kao i njihovu modernizaciju, inovaciju i digitalizaciju, uključujući i izdatke informatičke opreme i softvera. Cilj je potaknuti uvođenje naprednih e-poslovnih modela i potaknuti razvoj, rast i konkurentnost mikro, malih i srednjih poduzeća.
Natječaj je namijenjen malim i srednjim poduzetnicima i obrtnicima, a otvoren je do 30.6. 2015. godine. Minimalna potpora je 20 tisuća, a maksimalna 100 tisuća Eura.
Prijave na natječaj primat će se od 22. travnja 2014. do iskorištenja sredstava (najkasnije do 30.06.2015.).
To je drugi natječaj kojim će se poduzetnički projekti sufinancirati iz Europskog fonda za regionalni razvoj.